Naine pääses röövist krimisarjast õpitud triki abil

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Sa oled ilmselt kuulnud sarjast «Law&Order» – populaarne krimisari jooksis lääne telekanalites 20 aastat, 1990-2010. Hiljuti päästis aga sealt õpitud trikk ühe naise röövimisest.

Californiast pärit 32-aastane Julie Dragland sõitis San Franciscos rongiga, kui talle libistati sülle käsitsi kirjutatud kirjake. «Sinule on suunatud hetkel kaks relva. Kui sa tahad elada, ulata selja taha oma rahakott ja telefon. Ära pööra ümber ning ära tõmba endale tähelepanu. Ära pööra enne ümber, kui oled jõudnud keskusest lahkuda ja sa jääd ellu.»

Kõigepealt tabas Draglandi paanika ning ta püüdis hääletult kaassõitjatele öelda, et vajab abi. «Ma ei tahtnud oma asjadest loobuda, aga mul polnud ka mingit aimu, mis minu selja taga on,» ütles naine San Fransisco Chronicle’ile.

Kui tal ei õnnestunud kaasreisijate tähelepanu püüda, teadis ta, et peab improviseerima. Siis meenuski talle kunagi televisioonis nähtu, kus potentsiaalne ohver teeskles epilepsiahoogu. «Ma nägin ilmselt väga naeruväärne välja,» meenutas ta. Ma vajusin küljele, hakkasin värisema ja nutma. Sulgesin silmad ja nägin vaeva, et inimesed tähele paneksid. Ma arvan, et nägin seda kunagi sarjas «Law&Order».»

Kui reisijad naise ümber kogunesid, ulatas ta neile kirja, et nad teaksid mitte tema tervise pärast muretseda. Tekkinud segaduses pääses võimalik ründaja minema, kuid Dragland arvab, et tegu oli vanema naisterahvaga, kes kandis kohvrit. Politsei otsis küll läbi peatuse ja lähiümbruse, kus naine maha läks, kuid kirjeldusele vastavat isikut ei leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles