Kaheksa asja, mida tööintervjuul kindlasti mitte teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rex Features / Vida Press

Teatud asju tööintervjuu nimel teha on igati normaalne, nagu näiteks selleks ettevalmistumine, aegsasti kohale tulemine või viisakalt riietumine. Samas on käitumismustreid ja tegevusi, mis sinu meelest tunduvad töötavat aga tegelikult oleks parem vältida. 

Hello Giggles toob välja kaheksa asja, mida võiks tööintervjuul pigem mitte teha.

  1. Jõuad kohale liiga vara. Varem tulla on igati mõistlik, kuid kindlasti mitte varem kui 20 minutit. See võib tekitada tööandjas segadust ja näitab sinu liigset innukust.
  2. Tunnistad, et oled närvis. See võib tundada hea idee näidata ennast inimlikust küljest, kuid tegelikult teab tööandja isegi kui närvesööv tööintervjuu on, seega näita, et suudad oma närve konkrollida ja ära seda parem maini.
  3. Ära ole liiga familiaarne. Paar lauset ilmast vestelda on ok, kuid kaugemale ära mine. See on ikkagi formaalne kohtumine ning jää professionaalseks.
  4. Sa riietud liiga ametlikult või vastupidi, liiga igapäevaselt. Kuna esimene mulje on väga oluline, siis püüa leida, midagi neutraalset.
  5. Sa räägid juttu, mida sa arvad, et nad tahavad kuulda. Parem on siiski olla aus ja rääkida asjadest nii nagu nad on. Vale tuleb varem või hiljem välja.
  6. Sa oled liiga aus. Vastupidiselt eelmisele punktile ei tasu aususega ka üle pingutada. Näiteks ära räägi negatiivset oma eelmise töökoha ega ülemuse kohta.
  7. Ära kasuta loosungeid. Ütlused nagu: «Olen tiimis mängija!» või «Olen väga täpne.» Mõjuvad klišeedena, mida on juba niigi mitu korda kuuldud.
  8. Ära ole liiga innukas. Katsu jääda rahulikuks, kuigi tööandja tahab näha inimest, kes on töökohast huvitatud, siis liigne entusiasm näib meeleheitlikuna.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles