Igapäevased asjad, mis võivad mõjutada sinu seksiisu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Vähene huvi seksi vastu, on üks põhilisi tänapäeva suhteprobleeme. Teadlased on uurinud mitmeid faktoreid, mis võivad põhjustada madalat libiidot ning võimalusi, kuidas seda tõsta.

Hiljuti tehtud uuringu kohaselt tuli välja, et naistest 34 protsenti on kaotanud huvi seksi vastu, meestest oli see protsent 15, vahendab Time. Küsitlus viidi läbi 16–74-aastaste meeste ja naiste seas.

Kuid mis on selle tagamaad?

Teadlased toovad välja näiteks masturbeerimise. Mehed, kes olid hiljti masturbeerinud, ütlesid, et see on tingitud vähesest huvist seksi vastu. Naistel jällegi masturbeerimine vastupidiselt suurendas seksiisu.

Uurimus väidab ka, et naiste ja meeste seksivajadusele ja selle uurimisele peab lähenema erinevalt. Samuti tekitas uuring diskussiooni naiste Viagra vajalikkusest, mis võib olla paljudele naistele abiks.

Vähene seksimine võib teadlaste hinnagul tuleneda ka partneritevahelise läheduse puudumisest. Vähem tähtsam ei ole ka seksuaaltervis laiemalt ja sellealane haridus. Samuti soovitatakse omavahel seksist rääkida, sest sellisel viisil saab mõlemale rohkem selgeks, mis on vaja suhtes muuta, et seksuaalne energia tagasi tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles