Lugeja kirjutab: ma ei suuda magadagi, kui kraanikausis pole tass pestud

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Meie Samsungi lugejamängu raames kirjutab oma koristamisharjumustest Helen.

Usun, et puhas kodu on justkui väike samm õnne suunas või vähemalt aitab seda hoida või siis saavutada. Meie kodu on alati väga korras.

Vahetevahel isegi taban end mõtlemast, et mis oleks siis, kui ta poleks selline, kas ma suudaks jätta isegi kas või ühe riide valesse kohta või pleedi diivanile asetamata pärast kasutust? Aga siis saabub see karm reaalsus, et ma olen liialt korra-armastaja ning asjad peavadki olema omadel kohtadel.

Tuleb tunnistada, et ma ei saa isegi magama jääda, kui pole kraanikausis kahvel või tass pestud. Elukaaslane on juba ammu loobunud sellest, et tänitada, kas ma pean. Jah, isegi laupäeva hommikul kell 8 pole minu jaoks probleem tolmuimejaga mööda elamist «tuuseldada».

Ma leian, et ei ole raske pärast tööpäeva leida see pool tunnikest, et asjad omadele kohtadele panna. Kuigi meil seda vaja pole, sest kodust lahkume mõlemad nii, et kõik on alati külalisteks valmis - ehk siis iial ei tea ju, millal keegi uksele koputab või ootamatult külla soovib tulla. Nagu peaksid igas kodus olema sügavkülmas saiakesed-pirukad, mis kiiremas korras ahju susata, kui külalised ukse taga, siis peaks iga kodu olema ka alati nii puhas, et poleks häbi lasta võõrastel korteris ringi vaadata. Meie kodu just selline ongi.

Loomulikult ei tähenda see seda, et ükskõik millal jooksen lapiga ringi - aga jah, kodus valitsegu puhtus ja kui kogu aeg asjad järjepeal hoida, ei teki ju ühel hetkel seda «oh, kui segamini» tunnetki.

Kodus olgu muidugi ka tööd jaotatud, meie saame spontaanselt sellega hakkama. Kui vaja pesu masinast välja võtta, siis saab ja võib selle töö ka mees ära teha. Ei ole ju meeste ja naiste majapidamistöid! Vähemalt meil mitte.

Mina võin alati öelda, et meie kodu on puhas ning sõbrannadki on öelnud, et justkui reklaamist välja võlutud. Isegi padjad-tekid-jalanõud on kõik omadel kohtadel ning pole vahet, mis päev, mis kell või mis tegevused meil parasjagu käsil on.

Puhas ja koristatud kodu on kindlasti koht, kuhu tahab igaüks pärast tööpäeva minna ning mis annab võimaluse puhata ilma, et miski silma riivaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles