Neli moodust, kuidas saada hetkega stressivabaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Teschner

Tänapäeva maailmas on kõigil kiire ja stressist on saanud igapäevaelu osa. Stressist vabanemiseks on kõige efektiivsem moodus treenida aju. Siin on selleks mõni praktiline nipp.

  1. Pinguta ja lõdvesta näolihaseid. Kommunikatsioon keha ja aju vahel on kui kahesuunaline tee, kirjutab Time. Seega, kui ei saa panna aju vabastama keha, võid kasutada keha vabastamaks aju. Kui teed seda harjutust, saadab keha ajule signaali, et sa pole enam stressis ja on aeg rahuneda.
  2. Tee sügavaid ja aeglaseid hingetõmbeid. Uitnärv on üks tähtsamaid närve ajus, mis saadab signaali südamesse ja ajju. See, kuidas me hingame, reguleerib omakorda uitnärvi tööd ehk hingamine on kiireim viis emotsionaalse tasakaalu muutmiseks.
  3. Viska endale külma vett näkku. Külm vesi aeglustab südemerütmi ja mõjub koheselt.
  4. Pane muusika mängima ja tantsi. Lemmikmuusika aitab juba passiivselt tugevdada põhilisi limbilise süsteemi osi ajus, nagu näiteks hüpotalamus. Tantsimine rahustab samuti.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles