Mikko Fritze: abielu on teinud mind vähem isepäiseks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Fritze abikaasaga.
Mikko Fritze abikaasaga. Foto: Liis Treimann

Sihtasutuse Tallinn 2011 endine juht ning praegune Helsingi Goethe Instituudi juhataja Mikko Fritze ütles ajakirjale Pere ja Kodu, et abielu on teinud ta vähem isepäiseks.

Ta on õppinud enda sõnul natuke paremini aru saama teiste inimeste tunnetest ning sellest, kuidas tema käitumine neid mõjutab.

«Näiteks olen väga pealetükkiv, suudan inimese veenda tegema asju, mida ta eriti ei tahagi teha. Proovin täna rohkem kuulata, mida teised tahavad, enne kui hakkan enda ideid pakkuma.»

Samuti märkis Mikko, et talle meeldivad teravad naljad, ka teiste inimeste kohta, ning kuigi ta ei mõtle nendega tavaliselt midagi halba, on selline käitumine osutunud paljudele inimestele ehmatavaks või lausa solvavaks.

Ka nentis mees, et abielu on muutnud teda kindlasti hoolivamaks.

Küsimusele, kuidas ta annab oma naisele Fernandale märku, et hoolib temast, vastas Mikko, et reserveerib talle palju aega - rohkem kui kellelegi teisele -, suudleb teda, kallistab teda, jalutab temaga käsikäes, koordineerib oma isiklikke plaane tema plaanidega ning proovib reageerida sellele, mida naine temalt soovib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles