Mitukümmend huviringi Tallinnas, kuhu sel sügisel oma laps panna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Algamas on uus kooliaasta ja paljud on just praegu endalt küsimas – millist huviringi või treeningut valida ning milliste tegevustega vaba aega sisustada? Alljärgnevalt leiab väikese ülevaate erinevatest sügisel alustavatest uutest huviringidest Tallinna huvikoolides.

Põhjalikuma ülevaate algava õppeaasta huviringidest ja sporditreeningutest leiab ka Tallinna huvitegevuse veebiteatmikust www.tallinn.ee/novaata, mis koondab infot ligi 300 huviringi ja treeningu kohta Tallinnas ning lähiümbruses. Huvikoolid ja tegevused on teatmikus kergelt leitavad huvialade kaupa.

Uuest õppeaastast alustavad huviringid ja -tegevused Tallinnas Tallinna Nõmme Noortemaja on huvikool Nõmme mändide varjus, mis pakub huvitegevust nii väikelastele, koolinoortele kui ka täiskasvanuile. Koolis saab õppida kunsti, muusikat, tantsu, teatrit, teha tutvust looduse, tehnika ning mõttemängudega, lisaks toimuvad huviringid ka mudilastele. Huvikoolis alustab tänavu sügisel viis uut vahvat ringi.

Meediaringi oodatakse noori alates 13. eluaastast. Huviringis noored analüüsivad ja teevad ise ajakirjandust ning külastavad Eesti meediakanaleid.

Multimeedia huviring on mõeldud 10–13-aastastele tehnikahuvilistele lastele, kes on huvitatud veebi programmeerimisest.

Graafika- ja trükitehnikate ringi on oodatud 9–19-aastased, kes tunnevad rõõmu tegevusest erinevate trükitehnikatega.

Uus ja põnev tantsuline treening pakub 9–14-aastastele võimalust füüsiliseks eneseväljenduseks. Põhirõhk on üldfüüsilisel treeningul ja tantsutehnika omandamisel.

Ritsikate treeningule on oodatud peamiselt poisid vanuses 9–11. Õpilased saavad treeningul tunda rõõmu sportimisest ja Wushu võitluskunstidest. Täpsema info leiab huvikooli veebilehelt www.nnm.ee. Kopli Noortemaja on Põhja-Tallinna linnaosas asuv munitsipaalhuvikool, kus õpib 26 erinevas huviringis kokku 500 last ja noort vanuses 4–19 eluaastat. Huvialade valikus on nii muusika, laulu, kunsti, tantsu, tehnika kui ka üldkultuuri alad.

Algaval õppeaastal võetakse huvikooli vastu uusi õpilasi kõikidesse huviringidesse.

Klaveri– ja kitarriõppes omandatakse pillimänguks vajalikud teadmised ja oskused. Arendatakse koosmängu ja pakutakse esinemisvõimalusi. Huviringis arvestatakse iga õppuri võimeid ja loovust.

Tantsuringides õpitakse eri tantsutehnikaid ja -stiile (klassikat, show-tantsu, jazzi, loov- ja tänavatantsu) ning arendatakse eneseväljendus- ja esinemisoskust. Esinemiste käigus kujundatakse välja ka tugev lavakogemus. Tänavatantsuhuvilised saavad lisaks osaleda breiktantsu ja hiphopi tantsuringides.

Kunstihuvilised lapsed on oodatud kujutava kunsti– ja tarbekunstiringidesse, kus arendatakse õpilaste kunstialaseid oskusi, õpitakse tajuma ümbritsevat maailma ja suunatakse õpilasi nägema selle eripära ning värvide mängu. Tarbekunstiringis tutvutakse lisaks kompositsioonialustele, joonistamisele ja maalile ka keraamika-, klaasi- ja tekstiilikunstiga.

Massaažiõppes saadakse algteadmised erinevatest massaažiliikidest ja -võtetest. Suurt tähelepanu pööratakse eneseabi teadmiste omandamisele ja tervislikele eluviisidele.

Raadiotehnikaringis õpitakse kasutama eri töö- ja mõõteriistu, tutvutakse mitmesuguste materjalide, nende kasutamisvõimalustega ning koostatakse elektroonilisi jooniseid.

Rütmi- ja lauluringi oodatakse 5–8-aastaseid lapsi, kellele meeldib laulda ja rütmidega mängida. Tunnid on täis laulu, muusikat ja mängu.

Üldkultuuriringidesse ringidesse (arenduse ABC ringi, huviringi Avatud Maailm ja koduloo ringi) on oodatud lapsed ja noored, kellel on huvi saada uusi teadmisi kodukoha ja siinsete rahvaste ning kaugemate paikade kultuurielust, kommetest ning keeltest.

Mudilasringidesse oodatakse lapsi vanuses 4–7 eluaastat. Valikus on muusika, laul, tants, loovus ja kunst. Täpsema kava leiab www.koplinoortemaja.edu.ee. Tallinna Kanutiaia Huvikool on kesklinnas tegutsev munitsipaalhuvikool, kus saab harrastada muusikat, teatrit, tantsu, kunsti ja disaini, õppida keeli ning erinevaid tehnika- ja puutööalasid. Eraldi huviringid on ka mudilastele.

Huvialaringidesse on oodatud 4–19-aastased lapsed ja noored ning osa saab võtta näiteks teatristuudiost, näiteringist, klaveri-, plokkflöödi-, kandle-, viiuli ja kitarriõppest, tantsustuudiost, joonistamisest ja maalimisest, kunstistuudiost, joogaakrobaatikast, lasteteatrist “Väike Ooper”, mudilaste loovusstuudiost, moeillustratsiooni ringist, laste- ja noorte äriõppest, rõivaste õmblemis- ja disainistuudiost ning puutööst ja meisterdamisest.

Kanutiaia huvikoolis on uuel õppeaastal alustamas seitse uut ringitegevust: basskitarri õpe, pop-laul, viiuliõpe, kooristuudio, filmiring, joonistamise ja maalimise ABC ning robootika.

Basskitarri õpe avab sügisel esmakordselt uksed ning ootab liituma 7–18-aastaseid huvilisi. Tundides õpitakse tundma mängutehnikaid, harjutatakse bassisaate kujundamist, meloodiate mängimist, õpitakse erinevaid muusikastiile, elementaarteooriat ja rütmikat.

Pop-laul on uus ja põnev huviring 11–19-aastastele, mis pakub muusika ägedust, toidab lastes loomingulisust ning innustab olema julge ja erakordne.

Joonistamise ja maalimise ABC ringis tutvutakse ja õpetatakse mõlema tegevuse põhilisi ja vajalikke reegleid, näiteks, nagu perspektiiv, valgus ja vari, kompositsioon ja värvusõpetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles