Kuus harjumust, mis teevad sinu naha vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Näonahk on esimene asi, mis reedab sinu vanuse. Ostame kalleid kreeme ja õlisid, aga ise tagaselja saboteerime naha tervist. Siin on kuus harjumust, mis su naha tegelikkusest vanemaks muudavad.

Ei kanna päikesekreemi

Päike on number üks tegur, mis naha välimust vanemaks muudab. Kasuta päikesekreemi, et end päikese kahjuliku mõju eest kaitsta.

Ei maga piisavalt

Nahal on oma tsükkel nagu organismilgi- päevane ja öine. Öise eesmärgiks on parandada kahju, mida päeval on nahk pidanud taluma. Kui jätad öö vahele või lühendad seda tunduvalt, ei saa nahk enda eest hoolitseda.

Ei söö piisavalt puu- ja juurvilju

Puu- ja juurviljad sisaldavad suures koguses antioksüdante ja vitamiine, mis kaitsevad naharakke ja hoiavad neid tervetena.

Sööd liiga palju suhkrut

Suhkur mitte ainult ei mõju kehvasti sinu taljele, aga ka näonahale. Liigne suhkru tarbimine võib põhjustada aknet. Akne omakorda võib jätta näole armid.

Suitsetad

Uuringute kohaselt põhjustab suitsetamine kortse ja tumedaid silmaaluseid. Suitsetamine aeglustab hapniku transporti, mis nahka noorena hoiab.

Jood liiga palju alkoholi

Alkohol põhjustab antioksüdantide langust ning põletikku, mis mõjub ka nahale. Lisaks viib alkohol kehast vedelikku välja. Kõik see muudab sinu naha väljanägemise vanemaks kui tegelikult oled.

Allikas: Women´s Health

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles