Kümme asja, mida keegi sulle kolmanda lapse saamise kohta ei räägi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Milleks kaks, kui saaks kolm? Ruumi on, aega on, armastust on, mida veel ühe lapsega jagada. Siin on kümme olukorda, mis kolmas laps endaga kaasa toob.

Te ei ööbi kunagi enam ühes hotellitoas

Vähemalt mitte mõningase hiilimiseta. Enamik reisipakette hõlmab endas kahte täiskasvanut ja kahte last.

Jäta hüvasti normaalsuuruses laudadega restoranides

Neljakohaline laud pole järsku enam piisav. See teeb ka kohaootamise tunduvalt pikemaks. Mõnda aega väikese lapsega ehk surute lapsed koomale ja tõmbate ühe lisatooli, kuid mõne aja pärast see enam piisav lahendus pole.

Keegi on alati välja jäetud

Vanem laps mängib nooremaga või nooremad mängivad omavahel, kuid alati on keegi, keda ei kaasata. Siin tuleb võtta käsile enda suurepärased suhtekorraldajaoskused, et lapsi omavahel kõik koos mängima saada.

Teie peres ei saa enam kunagi üksmeelt olema

Saada neli inimest ühele arusaamale? Keeruline, aga võimalik. Saada kolm last nõustuma kahe täiskasvanuga? Peaaegu võimatu.

Alati on üks laps vannitoas

Seda eriti, kui nad vanemaks juba saavad. Olukord, kus soovid tualetti või vannituppa minna ja see on tühi? Seda enam ei juhtu.

Sa kaotad matemaatikale, alati

Istmed bussis või lõbustuspargis? Alati kahe- või neljakaupa. Alati peab olema keegi, kes teistest eraldi istub. Sellest minutist, kui väikseim laps on piisavalt vana, et ise istuda, kuulutatakse vanim laps piisavalt suureks, et seista.

Nad ei saa mängida enam kahe mängijaga videomänge

Ega arvutimänge. Enamikul laste mängudel on võimalik kuni kaks mängijat.

Sa ostad endale väikebussi

Tavalised sõiduautod mahutavad teid piinliku täpsusega, kuid pikemaid sõite kui pool tundi ei kannata nendega nii ette võtta. Eriti, kui kaasa on vaja võtta kõigi riided, reisiks vajalik, mänguasjad ja nii edasi. See tähendab, et aeg on pöörata pilk väikebusside poole.

Hoolitseda kahe lapse eest on raske, kolme eest veel raskem

Tundub, et kui kaks on kasvatatud, siis on juba lihtsam? Tegelikkus on vastupidine. Eriti, kui lapsed on väikeste vahedega. Hoolitseda koolieeliku ja imiku eest on raske, aga veel raskem on teha seda rasedana.

Sinu diivan (ja sinu süda) pole kunagi nii täis olnud

Jah, te ei mahu enam normaalselt diivanile, kuid kui te olete sinna üksteise kõrvale end õhtul istuma pressinud, ei ole paremat ja soojemat tunnet. Su süda pole kunagi varem nii palju armastust täis olnud.

Allikas: Cosmopolitan

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles