Kuus asja, mida uuel töökohal silmas pidada

Hanna Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Bastian / Scanpix

Töökoha vahetus võib olla stressirohke ja pingeline. Seega, et esimesed tööpäevad libedamalt läheks, toome välja mõned «ellujäämisnipid».

  1. Tule aegsasti kohale. Jättes endale aega sisseelamiseks ja kohanemiseks, tuled ka ülejäänud päevaga paremini toime, kirjutab Hello Giggles.
  2. Korrasta oma töölaud. Omale meelepärase töökeskkonna loomine aitab sul samuti paremini sisse elada. Kalender, fotod vms aitavad tekitada kodusema tunde.
  3. Kuula ja jälgi. Kontori elu-olu jälgimine annab sulle rohkem infot kui ametijuhendi lugemine. Samuti saad rohkem teada töökaaslaste iseloomu ja rollide kohta.
  4. Tutvusta ennast. Selle asemel, et oodata, et keegi sind tutvustab, võta initsiatiiv ja tutvusta end ise. See võib ehk tunduda pealetükkiv, kuid aitab uues keskkonnas jääd murda.
  5. Paku ennast appi. Abi pakkumine näitab, et oled osavõtlik ja iseseisev. Keegi, kes ei tee ainult seda, mida kästakse.
  6. Mine kolleegidega lõunale. Söögilauas võid oma kolleegidega saada paremini sõbraks kui kontoris ja samuti annab see hea võimaluse näidata oma suurepärast suhtlemisoskust.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles