Levinud viga, mida lapsevankriga joostes tehakse

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevankriga jooksmine.
Lapsevankriga jooksmine. Foto: Vida Press

Pärast sünnitusest taastumist saab jälle hakata spordiga tegelema ja jooksjatel on võimalus lapse lõunauinak trenniga ühildada. Selleks, et jooksuvankri järel sörkimisest ka palju kasu oleks, tasub omale paar tähelepanekut kõrva taha panna.

Teadlased Ryan S. Alcantara ja Cara M. Wall-Scheffler võrdlesid seda, kuidas mõjutavad erinevad vankri lükkamise viisid energiakulu ja sammu pikkust. Erinevaid jooksustiile lähemalt vaadeldes leiti, et vankri lükkamine joostes ei lisa koormust, mis tähendab, et endise vormi saavutamiseks või hoidmiseks tuleb joosta sama kiiresti kui ilma vankrita, vahendab Pure Wow teadusajakirja Plos One.

Paljud naised jooksevad vankrit lükates veidi aeglasemalt, kuid kui su eesmärgiks on jooksuga tõsisemalt tegeleda, siis tuleb hoida tavalist jooksutempot ka vankrit lükates. Teadlaste sõnul on seda lihtsam teha, kui hoida vankri käepidemel mõlemat kätt, mitte vaid üht, nagu sageli kiputakse tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles