Proovi järele! Apelsinimaitselised kliiküpsised ajavad suu vett jooksma

Veski Mati
, Kvaliteedi saladus igas köögis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Küpsised maitsevad paljudele ning on suurepärane vahepala, mida pakkuda kohvi või tee kõrvale. Tavaliste vaniljeküpsiste asemel üllata oma tuttavaid ja valmista hoopis tervislikud apelsinimaitselised kliiküpsised.

Vaja läheb:

60 g võid

80 g suhkrut

2 sl nisujahu

100 g kaerakliisid

1 tl küpsetuspulbrit

Noaotsaga veidi soola

1 muna

Poole apelsini riivitud koor

Sulata või. Sega omavahel kuivained. Lisa neile sulavõi, kahvliga lahtiklopitud muna ja riivitud apelsinikoor. NB! Apelsinikoor nühi enne riivimist hästi hoolikalt kuuma vee ja nõudepesusvammi kareda poolega puhtaks. Jaota tainas teelusikaga tõstes väikeste pätsikestena kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, maksimaalselt 9 küpsist ühele plaadile. Jäta piisavad vahed, kuhilad vajuvad küpsedes laiemaks. Küpseta 200 kraadi juures umbes 7 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Tõsta plaadid ahjust ja lase küpsistel plaadil jahtuda. Kui esialgu võib tunduda, et küpsised on pehmevõitu, pole põhjust muretsemiseks- jahtudes muutuvad krõbedaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles