Enimlevinud toiduohutusega seotud müüdid purustatud

FOTO: Ivanna Grigorova / PantherMedia /Scanpix

Toidu ohutuse osas on liikvel mitmeid müüte. Siin on kolm kõige levinumat müüti.

Müüt: liha saab veega pestes bakteritest puhtaks

Vale. Liha, eriti kana pesemine on ohtlik. See levitab bakterid laiali ning lisaks lihale ja töölauale, kraanikaussi ja nii edasi. Liha ei tohiks kunagi pesta. Bakterite hävitamiseks keeda või küpseta liha läbi.

Müüt: nuusutades saab aru, kas liha on halvaks läinud

Vale. Mõned ohtlikud bakterid ei tekita mingit lõhna.

Müüt: kord juba ülesse sulatatud liha ei tohiks uuesti sügavkülma panna

Vale. Kuniks ülesse sulatatud liha seisis külmkapis, siis võib seda uuesti külmutada. Toores liha seisab sügavkülmas ligi aasta, supid ja küpsetatud liha ligi kolm kuud.

Allikas: DailyMail

Tagasi üles