Ülimalt produktiivsete emade nipid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Melnikov / PantherMedia / Scanpix

Olla pidevalt produktiivne, see on keeruline. Olla ülimalt produktiivne ema on veelgi keerulisem. Mis on nende üli-efektiivsete emade edu saladused?

Ta kas tõuseb vara või läheb hilja magama, mitte mõlemat. Ülimalt produktiivsed emad saavad enamus asju tehtud kas enne kella üheksat hommikul või pärast kella üheksat õhtul. Olenevalt sellest, kas oled hommikuinimene või mitte, vali üks neist variantidest. Jäta meelde, et küünla mõlemast otsast põletamine ei tee sind produktiivsemaks, vaid tekib läbipõlemine.

Ta suhtub tegemist vajavate asjade nimekirja teisiti. Kui enamustel inimestest on to-do list jaotatud ülesanneteks, mis kõik vaja teha, siis suuremat produktiivsust saad saavutada, jaotades tööd blokkideks. Näiteks: kodustele töödele tund (kodutööde blokk), tööülesannetele tund (tööülesannete blokk) ja nii edasi. See aitab sul keskenduda ühele valdkonnale ja järjest sellega lõpuni saada.

Ta tegeleb oluliste asjadega kohe. Uuringud on näidanud, et lükates ülesannet edasi kasvõi väikest aega, on tõenäoline, et lükkad seda ka hiljem edasi. Nõnda jäävadki asjad tegemata. 

Ta seab prioriteedid. Ta teeb ära olulised asjad olulistele inimestele. Mida rohkematele inimestele proovitakse meele järele olla, seda tõenäolisem on, et põled läbi. Säti oma prioriteedid paika ning tegele nendega antud järjekorras. Ehk on asju, mida ei pea üldse tegema.

Ta oskab öelda «ei». Selleks, et olla oma tegemistes efektiivne, pead mõistma, et kõike ei pea tegema, kõigega ei pea nõustuma. 

Ta mõistab, et kõike ei jõua, ega tunne end selles süüdi. Kui teed ära kõige olulisemad asjad, oledki efektiivne. Kui tunned end kehvasti, sest arvad, et peaksid kõike jõudma, ei tunne sa end kunagi piisavalt produktiivsena. Õpi sellest üle olema.

Allikas: Parenting.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles