Teadlased kinnitavad: kes korra petab, petab veel (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Uurijad on saanud kinnitust, et kui keegi on varasemates suhetes olnud truudusetu, siis on ta seda tõenäoliselt ka edaspidi.

Denveri Ülikooli teadlased soovisid teada saada, kas varasematest suhetes petmine on riskifaktor näitamaks, et truudust ei suudeta hoida ka uues suhtes. Selleks jälgiti 484 suhtepaari, milles osalejad vastasid küsitlustele. Näiteks küsiti neilt olemasolevate seksuaalsuhete kohta, uuriti minevikku ja ka seda, kas nad kahtlustavad partnerit petmises, edastab IFLScience.

Seejärel jälgiti uuringus osalenud inimesi edasi ja võeti nendega uuesti ühendust, kui nad olid astunud uude suhtesse ja küsiti samu küsimusi. Kokku kestis uuring viis aastat.

Analüüsist selgus, et inimesed, kes petsid oma partnerit esimeses suhtes, tegid seda kolm korda suurema tõenäosusega ka järgmises suhtes võrreldes nendega, kes jäid esimeses suhtes truuks.

Tulemusi ei mõjutanud see, mis soost uuringus osalenud inimesed olid või kas nad olid üheski neist suhetest ametlikult abielus või mitte. Uuringu tulemused avaldati väljaandes Archives of Sexual Behavior.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles