IRL naiskogu: Eesti mehed on lahedad

Riina Solman
, IRLi naiskogu IRENi aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Jevgeni Ossinvoski on tänaseks oma väljaütlemist «probleemsete Eesti meeste kohta» jõudnud siluda, kuid siiski leiavad IRLi naised, et tervishoiu- ja tööministrile on vaja mõnda momenti rõhutada.

Me saame aru Ossinovski murest meeste pärast, kuid sellised mõtlematud «nuiaga pähe» avaldused tipp-poliitiku poolt ei ole õiged. IRLi naised arvavad, et Eesti mehed on lahedad! Eesti meest, nagu tegelikult iga inimest, ei saa üldistavalt liigitada saamatuks ja ebakindlaks, keda iseloomustab liigne alkoholilembus ja kehv suhtumine välismaalastesse. Eesti mees on võrdluses teiste riikidega täiesti samasugune inimene. Ühiskonnad ja heaolu tase on riigiti erinevad ja täpselt samamoodi on inimesi igal pool ühesuguseid ja teistsuguseid.

Teiseks – Ossinovski ei paista aduvat, et igasugused piirangud inimeste käitumisharjumisi ei muuda, sest piirangud ei muuda inimloomust. Uuringute järgi on see olnud viimased 6000 aastat sarnane, ühiskonnas on kõik need probleemid olemas olnud. Oluline on, kuidas me ühiskonnana ühte või teise küsimusse suhtume ja milliseid lahendusi otsime. Milleks eriliselt meestele midagi nina alla hõõruda? 

Kolmandaks läheb see väljaütlemine vastuollu sotsiaaldemokraatliku ideoloogiaga, mille järgi ei tohiks ju soopõhist lahterdamist olemas olla. Antud juhul peavad kõik normaalsed mehed Ossinovski väljaütlemisest tundma, et nad on üks suur probleem. Üldistada ilma igasuguse motiveeriva tegurita pole õige. On vaja muuta ühiskonna kui terviku kultuuri, kuidas me asjadesse suhtume, mis on meile oluline. Soopõhine lähenemine halvustades ja lahterdades ei aita meid mitte kuidagi edasi.

Küsime: kust on Ossinovski arvates tänaseni tulnud valdav osa Eesti majanduskasvust? Ettevõtlussektoris töötab ligi 450 000 inimest ja suurem osa ettevõtjatest on mehed, kelle initsiatiivil toodetakse suurem osa ümberjagatavast väärtusest ühiskonnas.

Kui sotsiaaldemokraatide esimees arvab, et teatud osa ühiskonnast tuleb asendada või nõukogulikul kombel ümber kasvatada, siis IRLi naiskogu leiab, et Eesti mees on valdavalt tubli ja neid tuleb pigem toetada ning tunnustada.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles