Neiu mure: ma ei jaksa nii palju seksida, kui mees nõuab (2)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

«Olen 19-aastane ja juba umbes kuu aega käinud ühe noormehega. Kui meie suhe algas, oli kõik väga kaunis. Kuni seksini. Ta tahab minuga iga päev seksida umbes viis korda. Ma saan aru, et selles eas (tema on 21-aastane) tahavadki noormehed seksi rohkem. Ma olen temaga nõus seksima, aga mul pole tihti selleks nii palju aega, sest ma teen ka tööd. Siis ta tahab minuga tööle tulla ja seal seksida,» kurdab noor naine Perekeskus Sina ja Mina nõustamiskeskkonnas.

«Ma ei teagi, kas see on mure, kuid sellest ajast, kui me alustasime sekseluga, on ta läinud väga armukadedaks. Nimelt, kui me oleme tema sõpradega koos, ajab teda vihale see, et ma naeran tema sõprade naljade üle. Lisaks ei luba ta mul suhelda oma vanade sõpradega, kellest enamus on poisid. Ma olen kui kätest-jalgadest seotud. Tunnen ennast nagu ori. 

Ta on ostnud mulle isegi seksikat pesu, igasuguseid politsei-, arsti-, vangikostüüme. Ma arvan, et tal on seksisõltuvus, sest minu arvates pole see normaale, et ta tahab viis korda päevas seksida. Ma saan aru, et kaks korda, näiteks hommikul ja õhtul.

Ma olen olnud palju kordi ka tema juures öösel ja siis ma ei saa magada, sest tal on vaja kogu aeg seksida või sellest rääkida. Eriti väsitav on see siis, kui ma pean hommikul tööle minema... Appi, ma ei tea, mida teha... Ma ei saa tema juures öösel olla ja igal vabal hetkel tahab ta seksida.

Ma saan aru, et ma olen võluv ja flirdin palju, aga siiski. Võib-olla on asi minus, ma saaksin ükskõik millise mehe, kuid ma ei tea, mis mind alguses tema juures pimestas.... Enam ei taha ma temaga koos olla, see on lihtsalt vaimselt ja füüsiliselt kurnav. Ma ei julge sellest emalegi rääkida, sest talle see poiss väga meeldib. Ta õpib hästi, on ilus ja tore, aga seda ainult väliselt. Kõik arvavad, et me sobime ideaalselt ja oleme koos armsad, aga tegelikult ei tea keegi, kuidas me võitleme. See on minu jaoks raske. 

Mulle tundub, et noormess arvab, et kui ta on rikas, on tal tohutu võim kõige üle. Ma ei ole temaga koos tema raha pärast… Tahakski lahku minna, aga ta on mind ähvardanud, et kui me lahku lähme, siis ta vägistab mind. Aasta tagasi taheti mind vägistada, õnneks sain ära joosta, aga sellepärast ma kardangi. Mis ma siis nüüd teen? 

Ma saan aru, et selles armukadeduses olen süüdi ka mina, vähemalt natuke. Aga enamik naisi flirdib ju. Ma ei saa sinna midagi teha, ma ise ei märka seda. Kahjuks. Selle peale läheb ta eriti ahneks ja tahab näidata, et ainult mina olen tema oma. Mul peaks olema ju vabadus? Tavaliselt, kui me oleme ta sõpradega koos, siis muutub ta armukadedaks ja ütleb pärast õhtul, et karistuseks pean temaga magama.

Ta manipuleerib. See on vastik. Varsti kaob mul üldse seksiisu, kui ta nii jätkab. Kui ta mulle seda tihti peale surub, siis on ju võimalik, et ma ei taha? Ma isegi võiksin öelda, et ta vägistab mind, ma lihtsalt ei taha, ja ta ei saa aru. Iga kord, kui ma ütlen, et aitab, ma olen väsinud ja ei soovi, siis ta võtab jõuga ja see teeb talle rõõmu. Vastik on see mulle. Tunnen, et mind kasutatakse jõhkralt ära.»

Vastab Gordoni perekooli koolitaja Anzelika Valdre:

«Teie kirjast selgub, et olete sunnitud leppima suhtega, mis ei rõõmusta ega vasta ootustele. Mees on ilus, rikas, õpib hästi ning see meeldib Teie emale, kenaks paariks peavad teid ka sõbrad. Teile on tuttavad aga mehe varjatumad omadused: armukadedus, manipuleerimine, valmidus ka jõuga seksi peale suruda. Teid kammitsevad hirm vägistamise ees, millega ta on ähvardanud. Suhtes on palju pinget ja võitlust. Noormehe suur seksiisu tundub Teile liiast ning enda huvi kaob.

Inimeste vajadused ja soovid ongi erinevad, partneritele on omane vastastikune hoolimine ja valmidus asju omavahel arutada. Kahtlemata on Teil õigus oma soovidest ja vajadustest ausalt rääkida ning õigus vabadusele. Viimane on suisa põhiline inimõigustest. 

Teis on korraga palju tundeid ja küsimusi. Tunnete, et Teiega manipuleeritakse. Imestate, mis võis üldse selles mehes köita, samas kui võiksite valida ükskõik millise mehe. Vahel tunnete end orjana ja jõhkralt ärakasutatuna. Vahel teete endale etteheiteid flirtimise eest. Kahju on katkenud suhetest sõpradega.

Ilmselt võiks alustada endas selgusele jõudmisega. Mis Teid hoiab selles suhtes? Mis köitis partneris tutvumisel? Mida üldse ootate suhtest? Kui palju aega ja energiat olete valmis panustame suhtesse? Millest olete valmis loobuma suhte nimel? Tahate suhte hoopis lõpetada?

Kui olete endas selgusele jõudnud, pakkuge mehele kohtumist vestlemiseks. Oluline on siis end selgelt väljendada ning hoiduda süüdistustest. Parim viis seda teha on kasutada «mina-keelt», see on rääkimine enda nimel, endast, läbi enda tunnete. Näiteks: «Ma soovin enne tööpäeva end välja magada», «Ma tahan seksi nautida, olla valmis», «Mulle on tähtis suhtlemine sõpradega.»

Pärast enda tunnete/mõtete avaldamist on väga oluline kuulata teist poolt täie valmidusega teda mõista. Kuulata ainult öeldut, tegemata mingeid üldistusi, täpsustada arusaamatut, teise mõtteid «lugema».

Kahtlemata on Teil õigus ise otsustada oma elu üle, laskmata teistel inimestel suruda Teile peale oma ootusi, olgu need kenad inimesed sugulased, sõbrad, töökaaslased või partner.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles