11 varajast raseduse sümptomit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Millised on varajased sümptomid, mida märgates võiks rasedustesti järele minna?

Võhm väheneb

Oled alati käinud treppidest, aga järsku hingeldad juba poolel teel. Kasvav loode vajab hapnikku, mistõttu võib endal sellest tihti puudu jääda.

Rinnad on hellad

Rinnahoidjat selga pannes on valus ning märkad, et rinnad on suuremad? See võib tuleneda rasedusest. Rindade hellust on peetud ka üheks varajasemaks raseduse märgiks.

Väsimus

Muidugi võib väsimuse taga olla veel palju põhjuseid, kuid kui järsku tunned pidevat väsimust, võib see viidata uuele elule su sees. Paljud naised tajuvad väsimust terve raseduse esimese trimestri.

Iiveldus

See on kõige tuntum näitaja varajase raseduse kohta. Enamik naistest hakkab iiveldust tundma umbes kuuendal rasedusnädalal.

Pidev pissihäda

Kui järsku on raskusi hommikuni magada, ilma tualeti vahet jooksmata, siis võib see tuleneda rasedusest. Lapseootel organism toodab rohkem vedelikku, mis paneb ka põie täiskoormusel tööle.

Peavalud

Peavalud võivad viidata kehas toimuvatele hormonaalsetele muutustele.

Seljavalu

Kuigi enamasti tekivad seljavalud raseduse kulgedes, võivad seljavalud alata juba päris alguses.

Krambid alakõhus

Raseduse käigus emakas venib, mistõttu võid kogeda krambilaadseid valusid.

Isud (ja talumatused)

Järsku ei suuda hapukurgist isu täis saada? Kala ajab ootamatult südame pahaks? Kui tunned järske muutusi isudes, võid kahtlustada rasedust.

Tujude kõikumine

Kõik, mida mees teeb, on valesti. Kõik, mida töökaaslane ütleb, ajab närvi. Ehk polegi sa hulluks läinud, vaid süüdi on hormoonid.

Pea käib ringi

Filmidest tuntud raseduse sümptom. Aga see on asjakohane ka reaalsuses elus. Madal veresuhkur võib tekitada pearinglust.

Allikas: parenting.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles