Tuleviku saadik Anne Jirsch: intuitsioon annab märku, millist valikut teha

, ajakiri Üks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Londonis elav ja praktiseeriv Anne Jirsch on erakordse andega selgeltnägija, metafüüsik, mitme raamatu autor ning möödunud ja tulevase elu terapeut, kes andis eksklusiivintervjuu ajakirjale Üks Londoni ühes kõige meeldivama auraga linnaosas – Kensingtonis.

Intuitsiooni ja energia kasutamist on Anne teiste seas õpetanud ka sõjaväelastele, kes näevad erakordselt selgeid visioone ja suudavad ennustada praktiliselt kõike. Aprillis käis ta neid kasulikke oskusi õpetamas ka Eestis.

Kuidas sai alguse teie teekond metafüüsikaõpetaja ja meediumina?

Minu vanaema oli ennustaja. Lapsena vaatasin, kuidas ta ennustas – see oli hämmastav, ta oli nii täpne. Soovisin olla tema moodi ja proovisin tema meetodit kasutades mingit sõnumit saada, kuid see ei õnnestunud mitte kunagi. Proovisin aina uuesti ja uuesti, kuid edutult. Aga siiski oli see hea, sest kui jõudsin teismeikka, hakkasin otsima vastuseid. Uskusin, et on võimalik õppida oma intuitsiooni kasutama.

Kui mul oleks lapsena avaldunud loomulikud võimed tuleviku ennustada, poleks ma teada saanud, kuidas seda õppida. Katsetasin eri asju ja leidsin midagi, mis toimis.

Reisidel Indias, Inglismaal ja Ameerikas ristusid mu teed hämmastavate inimestega, kes õpetasid mulle intuitsiooni arendamist. See teekond oli pigem õppimine. Ja kuna ma tehnikad selgeks õppisin, siis nüüd saan neid õpetada teistele. Kui need oskused olnuks mul loomupäraselt, siis ma ei teaks, kuidas neid õpetada.

Teete nii minevikuelu regressioone kui ka tulevase elu progressioone – kumb neist on klientide jaoks olulisem?

Kindlasti on olulisemad tulevase elu progressioonid, kuna siis saab minna edasi, soovi korral isegi järgmisse ellu ning saada vastuseid küsimustele, mida vajad otsustamiseks praegusel eluhetkel. Mõned inimesed eelistavad tegeleda minevikuga, mitmesugustel põhjustel.

Üldjuhul soovitakse lahendada mingit probleemi, kuid ajas edasi minnes saad seda teha nagunii. Tulevikku minnes pääsed ligi seal olevale energiale, mis on ääretult tähtis. Palju olulisem on tegeleda tulevikuga.

Kas see on olulisem ka teile endale?

Kindlasti. Tulevase elu progressioonis võin avastada ääretult palju kasulikku infot. Olen mõistnud, et inimesed, kellel olen aidanud näha nende tulevast elu, on tulevikus rohkem arenenud. Võime pääseda ligi kõrgelt arenenud tulevikuenergiale, võime saada sealt vajalikku elutarkust oma tuleviku-minalt. Meil on võimalus saada teada midagi oma tee kohta, midagi oma praeguse elu kohta, näiteks seoses paarisuhtega.

Mõned inimesed ei tea, millise elukaaslase või ameti nad endale valima peaksid. Kõigile nendele küsimustele on võimalik saada vastuseid. Ei pea raiskama aega praegu paigal tammudes, vaid võid ammutada tulevikust palju kasulikku teavet.

Sel juhul ei jää inimene kinni oma minevikku?

Jah, seoses minevikueluga võid teada saada, milliste kohtade ja inimestega oled olnud seotud, võid uuesti õppida oma kunagisi oskusi. Ja kui sa praeguses elus näiteks mõne oma sugulasega eriti hästi läbi ei saa, võid minevikuelust avastada teie vahel lahendamata konflikti. Näiteks paljudel on toitumisprobleemide, halbade suhete või üksilduse põhjused minevikuelus. Sellesse aega saab tagasi minna ning seda korrastada.

Terves maailmas on seni väga vähe tuleva elu terapeute, enamik tegeleb minevikuga. Miks see nii on?

Jah, on üks mees Ameerikas ja ülejäänud on minu välja õpetatud, neist üks nüüd ka Eestis. Ma usun, et tulevikus on neid kogu maailmas palju enam, töötan selle nimel kõvasti. Varem me lihtsalt polnud selleks valmis. Järjest enam inimesi areneb sellele tasemele.

Mis on kõige olulisem töös inimestega?

Ma arvan, et inimesed ei väärtusta iseennast, nad ei kasuta oma potentsiaali ei tööl ega eraelus. Kui palju inimesi kasutab oma potentsiaali ära? Enamik neist tegutseb kõikides eluvaldkondades tunduvalt allpool oma võimete piiri. Üks osa mu tööst on aidata inimestel eemaldada blokeeringud ja rakendada oma potentsiaali täiel määral.

Näiteks kui neil on raskusi suhetes või ei õnnestu kellegi sobivaga kohtuda, siis viin nad ajas edasi, et luua ühendus väga hea partneriga tulevikus. Saan päris sageli pulmakutseid. Või kui kellelgi on tööga raskusi, viin nad ajas edasi, et luua ühendus neile sobiva ametikoha energiaga tulevikus. On nii hea näha inimeste elu edenemist.

Kas teie klientide hulgas on rohkem mehi või naisi, noori või vanu?

See on muutumas. Alati on olnud rohkem naisi, kuid viimasel kümnendil on klientideks tulnud üha rohkem mehi. Ja minu seanssidele tulevad üldjuhul edukad mehed – mida edukam mees, seda rohkem on ta avatud uutele ideedele.

Minu juures käivad sageli kuulsused ja ärimaailma tipptegelased, nende hulgas just nooremapoolsed ja sellest teemast väga huvitatud – nad on avatumad. Loomulikult käib ka palju naisi, kuna naised on loomu poolest vastuvõtlikumad.

Mis inimesi teie juurde toob?

Kui nad esimest korda tulevad, on sageli põhjuseks armuasjad, nii naistel kui meestel. Minu juures käib ka palju sõjaväelasi, kuna neil pole eriti kellegagi armuasjade teemal rääkida. Nad tahavad teada «miks ma ei ole leidnud sobivat naist» või «miks mu sõbranna mind halvasti kohtleb».

Teine oluline valdkond on töö ja raha. Paljud tulevad infot saama äriasjus ja just siis teeme tavaliselt tulevase elu regressiooni, minnes ajas edasi ning vaadates, mis konkreetsel juhul toimib ja mis mitte. Saame vaadata tulevikualternatiive.

Kas ise külastate mõnda terapeuti, et käia kas mineviku või tuleviku elus?

Ei, mind aitab mu sekretär, kes viib mind ajas edasi. Kuna ta on osalenud kõikidel mu koolitustel, siis on ta selles väga osav. Mu sekretär viib mind ajas edasi, kui soovin teada saada, milliste riikidega tööd teha, kuhu oma energiat suunata jne.

Ja mõnikord, kui olen tõsiselt jännis, konsulteerin mõne sõjaväelasega. Sõjaväelased, keda treeninud olen, on väga intuitiivsed. Nad on olnud minuga koos tulevikuprogressiooni väljatöötamise algusest saati. Nad näevad erakordselt selgeid visioone ja suudavad ennustada.

Olete kirjutanud kolm raamatut, neist kaks on ilmunud ka eesti keeles. Kas lähitulevikus on oodata uut?

Jah, järgmisel aastal kirjutan uue raamatu, mis viib tulevase elu progressiooni sammu võrra edasi. Käsitlen seal ka ajateemat.

Miks on oluline arendada intuitsiooni ja osata kasutada kosmilist energiat?

Toon ühe näite. Rongiõnnetustega seotud uuringutes tuli välja, et keskmiselt 25 protsenti vähem inimesi valib õnnetusepäeval oma transpordivahendiks rongi. Miski neis, kui nad sel hommikul ärkavad, just nagu ütleks: «Töötan täna kodus» või «Lähen täna shoppama» või «Lähen täna hoopis bussiga tööle.» Nad ei tea ärgates, et sel päeval juhtub rongiõnnetus, vaid mingi loomulik instinkt sunnib neid oma rutiini muutma.

Iga inimene kasutab seda instinkti. Näiteks mõnel päeval võib sul olla tunne, et täna ma ei taha minna lõunale oma lemmiksöögikohta. Sa ei tea põhjust, lihtsalt sisetunne on selline. Kui sa sisetunnet ei usalda ja siiski lähed oma tavalisse kohta lõunale, võid avastada, et sel päeval on seal halb toit või kehvapoolne teenindus või midagi muud viltu.

Su intuitsioon annab märku, millist valikut teha. Mida rohkem seda arendada, seda rohkem saad teha endale häid valikuid. Millist tööd valida? Millist teed valida? Sisetunne võib sulle öelda, et pead mõne inimese suhtes ettevaatlik olema jne.

Ja energia kasutamisest – mida rohkem oma energiat suurendad, seda enam häid asju, inimesi ja olukordi sinu juurde tuleb. Kui juhtub halbu asju, siis su energiatase langeb ja sa tõmbad ligi rohkem halba ning mõtled, miks küll elu nii raske on. Kui tõstad oma energia üles, siis tulevadki head asjad, inimesed, õnnelikud kokkusattumused justkui ise su juurde.

Kas kõigil inimestel on võimalik oma intuitsiooni arendada?

Loomulikult! Meie esivanemad kasutasid intuitsiooni loomupäraselt, ellujäämiseks. Kui ohtlik hõim plaanis neid rünnata, siis nad tajusid seda, olid sellest teadlikud. Tänapäeval on poed, kuhu saame minna, kui söögipoolist vajame.

Kuid meie esivanemad pidid kasutama intuitsiooni, et teada, kus piisonikari parasjagu paikneb, kust saada kala, kas on külm talv tulemas jne. Nad pidid ellujäämise nimel olema intuitiivsed.

Kuna meil seda tänapäeval igapäevaselt ellujäämiseks vaja ei ole, siis me oma intuitsiooni ka ei kasuta. Ent kui elus tuleb ette raskeid või ohtlikke olukordi, siis intuitsioon paraneb, see on loomupärane.

Kas eeldan õigesti, et igaüks suudab õppida kosmilist energiat kasutama?

Absoluutselt, väga lihtsalt. Pole mingeid piiranguid. Inimesed teevad seda nagunii pidevalt, kuid üldiselt pole nad sellest teadlikud. Kui mängib muusika, mis sulle ei meeldi, siis su energiatase langeb. Pead lihtsalt teadma, kuidas seda taas tõsta – võid seda teha näiteks mõne lõõgastava muusikapala abil. Suurt mõju avaldavad meile helid, värvid, lõhnad.

Kolmandat raamatut kirjutades sain tuleviku elu progressiooni kasutades ja ajas sada aastat edasi minnes vaadata, mida me teame tulevikus. Sain teada, et saja aasta pärast on teadlikkus energiast palju suurem ja kõik taandub energia kasutamisele, ka enesetunde tõstmine.
 
Mida teie arvates toob tulevik inimkonnale?

See on väga hea küsimus. Olen tulevikku vaadanud ja näinud seal palju huvitavat. Inimkond saab täiskasvanuks ja vastutustundlikumaks, kuid lõheneb kaheks.

Üks osa inimkonnast muutub primitiivsemaks, jämedakoelisemaks, isegi rumalamaks, toitub ebatervislikult. Ja samas paljud arenevad edasi, nende energiatase tõuseb, nad muutuvad vaimselt teadlikumaks, neil on parem ühendus infoväljaga. Inimkond jaguneb kaheks, kuid maailm ise on väga tark.

Tajusin, et Norra suudab leida lahenduse keskkonnareostusega seotud probleemidele. Sealsed teadlased leiutavad midagi sellist, mis võimaldab puhastada õhku. Leitakse lahend n-ö puhtaks liiklemiseks, s.t me ei reosta enam liiklusvahenditega keskkonda. Maailm muutub palju paremaks.

Olen viinud sadu ja sadu inimesi tulevikku ja nad näevad inimesi, kes on teadlikumad, paremad. Need asjad, mille pärast praegusel ajal muretsetakse, on üsna naeruväärsed: kas saan endale selle mehe, kas saan endale sellise summa raha jne. Tulevikus ei muretseta selliste asjade pärast.
 
Mida saab igaüks meist ise teha, et parandada praegust keerulist sotsiaalset, poliitilist ja majanduslikku olukorda maailmas?

Inimesed saavad üsna palju ära teha. On tehtud mitmeid uuringuid, näiteks Chicagos, kuhu kogunes suur hulk tervendajaid, kes keskendusid Chicagole tervendava energia saatmisele. Selle tulemusena langes Chicagos sel päeval kuritegevuse tase 25 protsenti. See toimib alati! Seda on tehtud 40 korda ja eri linnades.

Lihtsalt positiivselt keskendumine omab doominoefekti. Kui sa ei reageeri oma egost lähtuvalt, vaid oled teiste vastu kena, siis muudab see kogu koha energiat. Näiteks kui saadad kellelegi igal aastal kaunite soovidega jõulukaardi, ilma temalt kaarti vastu ootamata, teeb see ka maailma paremaks.

Lihtsalt tee midagi head ja ära oota midagi vastu. Kui saadad endast positiivset energiat välja, tuleb see sinu juurde tagasi. Kusjuures ta ei pruugi tulla tagasi sealt, kuhu sa ta saatsid. See laieneb ja sel on doominoefekt.
 
Mida saame teha oma igapäevaelus, et kiirendada vaimset arengut?

Astu oma egost välja. Ego paneb meid muretsema, paneb meid kaitseseisundisse ja teistele või endale midagi tõestama. Selle harjutamiseks on üks väga lihtne tehnika.

Järgmisel korral seltskonnas olles, kus kohtud mõne uue inimesega, ära hakka rääkima iseendast. Ära hakka ise pakkuma infot selle kohta, millega sa tegeled, vaid huvitu oma vestluskaaslasest ja tema tegemistest. Astu oma egost välja – see on esimene asi.

Teiseks, jaga teistega oma positiivseid, mitte negatiivseid kogemusi. Näiteks kui sa hommikul tööle sõites pidid liiklusolude tõttu ummikus istuma, siis ära räägi sellest õhtul oma elukaaslasele, kuna see ei kanna endas positiivset energiat.

Pigem kasuta liiklusummikut enda arendamise eesmärgil ja esita endale küsimusi à la «mitme minuti pärast minu eesolev auto ära keerab», «kas ta keerab paremale või vasakule», «mis mind täna õhtul mu postkastis ootab», «mis värvi kostüümi mu kolleeg täna töö juures kannab», «kes mulle täna esimesena helistab» jne.

Igale oma küsimusele vasta intuitiivselt ning siis jälgi päeva jooksul, kui hästi sa oma intuitsiooniga kontaktis oled. Kasuta oma intuitsiooni kogu aeg, mängi sellega, siis oled järjest täpsem ka tähtsamates küsimustes.
 
Mis on peamised möödalaskmised, millega inimesed oma vaimset arengut pidurdavad?

Peamine on ego – see loob palju probleeme. Mõned mu vastuvõtule tulnud on rääkinud: Kui teised teaks, kui palju raha mul on, siis nad mind nii halvasti ei kohtleks.» Tegelikult ei huvita teisi inimesi, kui palju sul raha on – iga inimene on hõivatud iseendaga.

Teiseks on muretsemine asjade pärast, mida kunagi ei juhtu. Mure, mure, mure... Mark Twain on öelnud: «Ma olen muretsenud paljude asjade pärast oma elus, millest enamikku pole kunagi juhtunud.»

Peaksime suutma võtta asju nii, nagu need on, ja mitte klammerduma oma hirmude või ootuste külge, kuidas mingi asi meie meelest toimuda võiks. Andes endast igal hetkel parima, muutub elu imelisemaks. Probleemide asemel lahendustele ja võimalustele keskendumine annab elule hoopis teise värvi.
 
Mõnikord muutub elu meile igavaks, kaotame motivatsiooni. Kuidas hoida elus kirge ja tegutsemistahet?

Kui käid mööda oma rada ja teed tööd, mis on sinu jaoks parim, siis ei hakka sul kunagi igav. Oluline on leida selline töö või tegevus. Üks küsimus, mida inimesed peaksid endale esitama, on järgmine: «Millist tööd ma tahaksin teha, kui oleks garanteeritud mu edukus?»

Mõnel inimesel võib sellele küsimusele vastamiseks minna päev või rohkemgi. Kui sa kord sellele vastuse oled leidnud, saad hakata astuma väikesi samme selle soovi täitumise poole.

Sageli ehmatab inimesi nende eesmärgi suurus, kuid keskenduda tuleks vaid ühele või kahele järgmisele sammule, mis viivad sind oma unistuste täitumisele lähemale. Kui oled ühe sammu ära astunud, siis mõtle, milline võiks olla järgmine jne.

Samuti on oluline mõista oma elueesmärki. See võib kokku minna su tööga, kuid ei pruugi. Reeglina esitab see sulle väljakutse, selle poole liikumine võib sind välja viia su mugavustsoonist. Kuid elueesmärgi mõistmine ja teadvustamine on väga oluline. Sellega seonduvalt tee midagi sellist head, mida sinult ei oodata.

Näiteks mina tundsin, et soovin panna oma kodulehele üles tasuta allalaadimiseks tervendamist soodustava faili. Ma tegin seda, et inimestel oleks kergem vabaneda valust ja masendusest. Alati saad midagi teha, et siit lahkudes jääks sinust maha parem paik elamiseks.

Aga mida inimesed kalduvad mittetegemise vabanduseks tooma, on see, et nad teevad seda, näiteks heategevust või teisi abistavat tööd siis, kui neil on rohkem raha ja aega. Seda ei juhtu kunagi. On ainult praegune hetk. Tee kas või midagi imeväikest, peaasi, et teed. Näiteks iga nädal paar eurot heategevuse kogumiskasti või vanuri eest poes käimine jne. Lihtsalt hakka sellega pihta – leia oma elueesmärk ja tegutse.
 
On palju räägitud 2012. aasta talvisel pööripäeval toimuvatest muutustest. Mille poolest teie arvates elu pärast seda kuupäeva praegusest erineb?

Ma ei usu, et enamik inimesi siis üldse mingit muutust tähele paneb. Selliseid ettekuulutusi on olnud läbi aegade, näiteks millenniumi vahetus. Minu arvates ärkad sa järgmisel hommikul üles, sul on endiselt samad naabrid ja maksmist ootavad samad arved nagu eelmiselgi päeval. Ma ei usu, et toimub suuri muudatusi.

Praegune areng on väga kiire, kuid minu arvates ei ole see seotud ühe konkreetse kuupäevaga. See on protsess, mis on alanud palju-palju aastaid tagasi ning mis edeneb üha kiiremas tempos. Kasv jätkub ka pärast 2012. aasta pööripäeva, kuid meie arusaamad ja suhtumine muutuvad.

Tulevikus me ei klammerdu enam niivõrd tugevalt asjade ja probleemide külge nagu praegu. Arenemiskiirus kasvab ja seda kinnitab ilmekalt asjaolu, et üha enam ettevõtteid kutsub minusuguseid õpetajaid oma töötajatele õpetama intuitsiooni ja energia kasutamist.

Samamoodi kutsutakse õpetama sõjaväkke. Näiteks üks asi, mida sõjaväelastele seoses energiaga õpetatakse, on: kui vaenlane liigub sinu poole ja sa ise oled peidus, siis ära vaata teda, sest ta tunnetab vaatamisest tulenevat energiat.

Sarnaselt toimuvad muudatused arstide hulgas, kes erinevalt varasemast saadavad oma patsiente tervendajate juurde, näiteks reiki seansile. Arenevad väga huvitavad teadusharud.

Palju väikesi muudatusi on ka suhtlemises – järjest enam tuleb vaimsetest teemadest juttu lõunalauas. Aastaid tagasi peeti seda peaaegu tabuks, kuid nüüd jagatakse üksteisele oma kogemusi vabamalt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles