Teele Viira: arvasin, et mina kindlasti ei saa joogat teha, sest ma ei paindu 

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskoja Kevadball, Teele Viira
Kaubanduskoja Kevadball, Teele Viira Foto: Erlend Štaub

Kui enamik inimesi teab Teele Viirat särtsaka, entusiastliku ja ülevoolavana, siis tegelikkuses on pakatava ja palju energiat välja andva kesta taga väga sügav sisu. Mõnevõrra vähem teatakse Teelet tasakaalukana, kuid just see on märksõna, mis muusikut üha enam iseloomustab.

Väliselt särtsakas, kuid hingelt tasakaalukas lauljatar jõudis joogani paar aastat tagasi, olles nüüdseks tihemini vaimu ja keha toitva alaga tegelenud aastakese. «Möödunud aasta septembris osalesin Reebok Fitness Festivali päevajuhina, kus astusin üles ka hoogsa kavaga, kuid tegelikult kaifisin kõige enam hoopis õhtust joogaseanssi. Kuigi kaasa ei õnnestunud seda kohustuste tõttu pikalt teha, siis aitas ainuüksi joogasaalis olek juba pead värskeks saada,» nentis Teele Viira.

«Paljud arvavad, et fitness või sport on vaid keha treening, kuid minu jaoks peab treeningus kindlasti olema ka vaimne osa, et jõuaks iseendale lähemale, sest vaid nii saab treenida kogu tervikut,» iseloomustas Teele iseenda põhimõtteid sobiva treeningu valimisel.

Joogani jõudmine võttis aega

«Ma mäletan, et avaldasin arvamust, et mina kindlasti ei saa joogat teha, sest ma ei paindu ja ma ei suuda iseendaga aega veeta. Ometigi olid just need põhjused, miks ma pidin joogaga kokku saama,» tunnistas Viira, kelle sõnul tasub joogat proovida ka neil, kes muidu vaid jooksevad või jõusaalis treenivad.

«Kui ma Otsa muusikakooli tantsutunnis esimest korda joogalaadse treeninguga kokku puutusin, ei osanud ma veel sellele tundele nime anda, aga mäletan, et suutsin seesmiselt minna sellisesse tühja ja mõnusasse kohta, tunnetades teadlikult kogu oma keha ja meeli,» sõnas Teele.

«Lisaks minule on joogani jõudnud ka paljud minu sõbrad, kelle soov on treenides pea argimõtetest tühjaks saada – paljud nendivad, et treeningu oluliseks osaks on füüsilise pingutuse kõrval ka vaimutoit ja seda mõlemat jooga ju pakubki,» sõnas Viira. 

 

Jooga parandab

«Mina näen kõige rohkem enda pealt, kuidas jooga annab kehale liikuvust ja painduvust ning samas saan vastuseid oma sisemistele blokeeringutele. Olen joogas õppinud rohkem oma kehaga ühenduses olema, mis tegelikult tagab selle, et välised tegurid kõigutavad sisemist rahu järjest vähem,» selgitab Teele.

«Jooga on ühendus mu vaimu ehk kõrgema mina, füüsilise keha ja hinge vahel. Olen õppinud ennast rohkem tundma ja armastama - ja mulle meeldib, et ma olen alles jooga tee alguses,» tunnistas lauljatar. 

Kodune joogataja

Viira tõi esile, et hetkel on talle südamelähedane Yin-jooga, sest talle meeldib väga sisemaailmas aega veeta ja kaeda, mis põnevat seal leidub ning praktiseerib seda sageli iseseisvalt. «Kuna nüüd olen juba selle vaimse spordialaga mõnda aega kokku puutunud, siis naudin joogat eelkõige kodus, omaette tehes, kuid neile, kes veel pole joogaga «sina peal», soovitan küll esmalt mõnes rühmatrennis jooga erinevaid stiile proovida, täpselt nii, nagu mina käin ka vahest OMAklubis energiaid liigutamas,» rõhutas Viira, kelle sõnul võiksid skeptikud või ka teiste alade fännid joogaga tutvust teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles