Kaie Kõrb: tantsijad pole nii suure egoga!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaie Kõrb
Kaie Kõrb Foto: Liis Treimann

Eesti esibaleriin Kaie Kõrb (50) ütles ajakirjas Naised, et selle aasta üks populaarsemaid filme «Must luik» šokeeris teda negatiivselt, sest tegelikult polevat tantsijad nii suure egoga.
 

«Sellist filmi ei oleks minu arvates vaja - selleks et toonitada, et tantsija on, nagu ta on, rumal ja selline veidi ebameeldiv tegelane, kellel on probleemid. Mul jäi rumal mulje, läbi kumas meeletu kadedus, aga see pole nii, tantsijad ei ole enamasti ni suure egoga,» rääkis Kaie.

Naise sõnul on baleriinide nagu iga teisegi elukutse esindajate seas ikka pisut konkurentsi, see käib ju asja jurde, aga hulluks keegi ei lähe ja sellist egoismi tema küll kohanud ei ole.

Kaie nentis, et on ka ise selle nimel töötanud, et olla tipus, sest ta armastab oma elukutset, kuid ta pole kunagi kahelnud, et teeb seda valesti. «Kui tööd armastada, tuleb see hästi välja. Ma austan seda, minu töö on üks ilusamaid asju maailmas ja ma ei häbene seda öelda. Kõik see, mida tantsija oma kehaga tööd tehes väljendab, on võrreldav kirjaniku kirjutamise või maalikunstniku maalimisega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles