Kaheksa tervisliku suhte näitajat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LightField Studios / Panthermedia / Scanpix

Tervislik suhe on keeruline mõiste. Iga inimese jaoks võib see tähendada hoopis erinevat. Sellegi poolest on mõned universaalsed näitajad, mis kinnitavad, et oled praegu tervislikus suhtes.

Te naerate palju

Kui teil on koos lõbus ja naerate palju, siis on see hea suhte näitaja. Koos peab olema hea. Suhe ei saa ainult baseeruda arvete maksmistel ja kohustustel, eeskätt peaksite olema üksteise parimad sõbrad. Palju naeru on tervislik.

Sa naudid aega iseendale

Kõlab ehk imelikult, kuid tervislikus suhtes on piisavalt ruumi. Samuti puudub vajadus üksteise külge klammerduda. Tervislikus suhtes on mõõdukas koguses ka aega iseendale.

Te teete enda reeglid ise

Iga paar peaks looma ise endale reeglid, mitte lähtuma ühiskonna soovidest. Tervislik suhe on selline, mis on teie enda nägu ja teie enda loodud. Ärge defineerige oma suhet kellegi teise järgi.

Te inspireerite üksteist

Kas sinu partner on su number üks fänn ja toetaja? Kui jah, siis on see kindel näitaja, et teie suhe on tugev. Sinu partner peaks olema see inimene, kes sind kõige enam inspireerib.

Te ei nõustu alati üksteisega

Kõiges ei saa ega peagi ühel meelel olema. Kui konfliktid surutakse alla ning tehakse seejuures head nägu, siis see ei ole tervislik suhe. Väikesed vaidlused näitavad, et hoolite üksteisest ja üksteise arvamusest.

Te hindate üksteist

Tänage üksteist väikeste pingutuste eest, mida üksteisele teete. Tänutunne on oluline osa suhtest. See paneb teist poolt tundma, et teda hinnatakse.

Te näitate üksteisele oma vigu

Tervislikus suhtes pole osapooltel ees maske, et varjata puudusi. Te teate täpselt üksteise tugevusi ja nõrkusi, kuid armastate üksteist nendele vaatamata. Kui näitad partnerile oma vigu, muudad end haavatavaks. Haavatavust on vaja, et tervislik suhe toimiks.

Te räägite kõigest

See on ehk kõige olulisem punkt. Kõik unistavad sellest, et sinu kaaslane oleks ühtlasi su parim sõber. Sa tead, et sul on see õnnestunud, kui saate omavahel kõigest rääkida. See on märk usaldusest ja austusest.

Allikas: EliteDaily

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles