Kuus nippi, kuidas maitsestada kohvi seda magusaks tegemata

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

29. septembril tähistatakse kohvipäeva. Sel puhul jagame ideid, kuidas seda oivalist jooki uuel moel juua.

Suhkur pole kõige kasulikum ja paljudele magus kohv ei meeldigi. See aga ei tähenda, et tuleks juua vaid musta kohvi, maitsestamiseks saab kasutada väga üllatavaid ja huvitavaid aineid.

Prevention pakub välja kuus mõnusat maitsekombinatsiooni, mis aitavad sul vähem suhkrut tarbida ja kohvinaudingud uuele tasemele viia.

Kaneel. / Scanpix
Kaneel. / Scanpix Foto: SCANPIX

Kaneel - see on oluliselt kasulikum kui suhkur, aga aitab sama hästi kohvi kibedat maitset leevendada. Piisab teelusikatäiest.

Kakaopulber.
Kakaopulber. Foto: Panther Media/Scanpix

Kakao - naturaalne kakaopulber on üks kõige lihtsamaid mooduseid, kuidas kakao flavonoididest ilma lisakaloriteta kasu lõigata.

Vaniljeekstrakt.
Vaniljeekstrakt. Foto: Panther Media/Scanpix

Vaniljeekstrakt - puhas vanilje on vaid maitse, mitte suhkur. Kasuta seda alguses väga ettevaatlikult, maitse andmiseks piisab ühest tilgast.

Muskaatpähkel.
Muskaatpähkel. Foto: Panther Media/Scanpix

Muskaatpähkel - pool teelusikatäit jahvatatud muskaati annab kohvile jõulumaitset. Kui soovid, kõrvuta seda ka kaneeli ja kardemoniga. Ära muskaadiga liialda - 2 tl muskaati võib põhjustada iiveldust ja südamepekslemist.

Kookoshelbed.
Kookoshelbed. Foto: Panther Media/Scanpix

Jahvatatud kookoshelbed - suvise ja troopilise maitse saad kookosest. Lisa kookoshelbeid kohviubade vahele juba enne jahvatamist.

Apelsinimahl.
Apelsinimahl. Foto: Panther Media/Scanpix

Apelsinimahl - selles on naturaalseid suhkruid, mis elavdavad jooki, aga ei anna väga palju kaloreid. Proovi esialgu paari tilgaga, et maitsega harjuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles