Köögitarvikud, mille pealt võid julgelt raha kokku hoida

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kogenematul kodukokal on raske aru saada, millised köögitarvikud nõuavad suuremat investeeringut ja milliste peale pole mõtet raha raisata. On ju poodides valik üha laiem ja tuntud brändide tooted saadaval väga krõbeda hinnaga.

Mõni asi töötab aastaid hästi ka siis, kui see õnnestus väga odava hinnaga kätte saada. Pure Wow tutvustab neid lähemalt.

Malmpann

Malmpannid on kõik üsna ühesugused ja firma nimi selle kvaliteeti oluliselt ei muuda. Vali malmpann pigem selle järgi, kuidas see su käes tundub ja kas selle raskus sulle sobib. Mõni pann on väga raske. Kui sa hooldad seda õigesti, siis kestab ka odav malmpann aastaid.

Supipott

Pott on pott. Maksku see 800 või 80 eurot, ikka saab selles keeta vett, suppi või puljongit täpselt samamoodi. Supipotti valides vaata selle suurust ja käepidemeid. Enamasti tehakse potte alumiiniumist, vasest või roostevabast terasest – viimane on vaid parem seetõttu, et hajutab kuumust ühtlasemalt.

Kohvikeetja

Pole kahtlustki, et kohvi valmistamine tekitab väga vastakaid arvamusi, sest igaühel on oma eelistused. Standardsete automaatsete kohvimasinate vahel ei ole aga suuri erinevusi. Kohvi maitset mõjutab pigem see, kui vahetad kohvimarki, vett või filtrit.

Köögiviljakoorija

Käsitsi koorimiseks pole vaja osta mingit imevidinat, sest selle tööga saab edukalt hakkama ka keskmise hinnaga koorija.

Millele siis tasub rohkem kulutada? Kõige odavamat vahendit ei tasu kahmata siis, kui sul on vaja kokanuga, mittekleepuvat teflonpanni või köögikombaini. Hea nuga on investeering, mis tasub end ära. Kallimad teflonpannid kestavad enamasti kauem kasutuskõlblikud ning köögikombainide hinnavahe sõltub materjali kvaliteedist ja masina kasutusvõimalustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles