Viis suurimat müüti kulmude kohta purustatud

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kathy Willens/AP/Scanpix

Kitsad või paksud, puhmas või kidurad - kulme on väga erinevas suuruses ja erineva tekstuuriga. Kuidas nende eest hoolitseda, sõltub vaid kandjast endast.

Täiuslikke kulme pole mõtet jahtida, sest neid neid ei ole olemas. Seetõttu selgitabki kulmuekspert Tammy Fisher portaalis Pure Wow, millised kulmumüüdid võivad mõjuda eksitavalt.

Müüt: ülekitkutud kulme ei anna taastada

Pamela Andersonist inspireeritud kulmud ei ole kaunid ja on moest ammu läinud. Ülekitkumine kahjustab karvanääpsu ja kui kitkumine katki jätta, võib esialgu tunduda, et kulmud ei kasvagi kunagi tagasi. Kasvavad küll, kuid see võtab aega. Kasutades igapäevaselt kulmuseerumit võib tulemusi märgata umbes paari kuuga. Kasuta seda järjest vähemalt 12 nädalat. Kui tunned, et ühest tuubist jäi väheks, osta seda veel ja kasuta korraga rohkem toodet.

Müüt: kulmud peavad klappima juuksevärviga

Kulmud võiksid küll olla ühe tooni võrra naturaalsest juuksevärvist tumedamad, aga need ei pea tingimata juuksejuurtega sama värvi olema. Tumedamad kulmud toovad silmad hästi esile.

Müüt: kulmukaare kohalt kulme ei kitkuta

Kulme kitkudes võiksid küll vaadata, et kulmude loomulik kaar püsiks sellisena, nagu see on looduse poolt kujundatud, kuid see ei tähenda, et sul poleks õigust välja kitkuda neid üksikuid inetud karvu, mis jäävad otsmikule kulmude ja juuksepiiri vahel. Enamasti on sellised tugevamad ja silmatorkavamad suured karvad meelekohtade juures.

Müüt: vahatades kasvavad kulmud tagasi tihedamalt ja kiiremini

Kulmukarvad kasvavad tagasi täpselt sama kiiresti olenemata sellest, kas sa kitkud, vahatad või niiditad.

Müüt: mõlemad kulmud peavad välja nägema täpselt samasugused

Kulmud peaksid välja nägema nagu õed, mitte nagu kaksikud. Ükski kulm ei saa olla oma paarilisega identne ja see pole ka vajalik. Nagunii kasvavad need erinevatel põhjustel omamoodi ja täiuslikku sümmeetriat ei ole mõtet taga ajada. Välimuse ühtlustamiseks on kitkumise asemel lihtsam kasutada kulmupliiatsit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles