Retseptisoovitus: suvikõrvitsakotletid

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig õpetab, kuidas teha suvikõrvitsast kotlette, mis maitsevad hästi ka külmalt.

Vaja läheb:

  • Umbes 1 kg suvikõrvitsat
  • 1 suurem sibul
  • 2 muna
  • Soola-pipart
  • Umbes 1 tl värsket hakitud punet
  • 1 dl jahu
  • Praadimiseks õli

Juhtnöörid

1. Riivi suvikõrvits jämedalt, sega umbes 1 tl soolaga läbi ja jäta sõelale umbes 10 minutiks nõrguma.

2. Samal ajal haki sibul peenikeselt ning otsi välja kõik muu retsepti kuuluv.

3. Pigista suvikõrvitsast välja nii palju vett, kui vähegi võimalik, kõige lihtsam on seda teha mitmes jaos ja käte vahel, aga võid ka vastu sõela suruda. Vedelikku tuleb välja väga palju. Kaalusin huvi pärast kõrvitsat ka pärast vee välja pigistamist ja sain tulemuseks umbes 500 g ehk pool kaalust.

4. Kui kõrvits võimalikult kuiv, siis lisa see sibulale, löö juurde ka munad ning pipar ja pune, sega kõik korralikult läbi.

5. Vahepeal pane pann koos õliga keskmisele-kõrgele kuumusele soojenema.

6. Viimasena sega taignale juurde jahu.

7. Tõsta taignasegu lusikaga pannile ning prae pätsikesi mõlemalt poolt umbes kahe minuti jooksul, kuni need on väljast mõnusalt krõbedad ja keskelt hüübinud.

8. Söö iseseisva toidukorrana näiteks tomatisalatiga või serveeri mõne roa kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles