Üheksa raskust, mis esimesel abieluaastal ees ootab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Abielu esimene aasta möödub enamasti kohanedes uue liidu ja elukorraldusega. Siin on üheksa olulisemat raskust, mis teele võivad tulla.

Tulevikuhirmudest rääkimine

Ilmselt olete ka varem tulevikust rääkinud, kuid abielludes ootavad ees uued väljakutsed ja vaated tulevikule.

Identiteedikriis

Abiellumine on kahtlemata olulise sümboolse tähendusega. Nüüd oled sa abielus, mis edasi? Sind koheldakse pisut teisiti, kutsutakse uue nimega ja nii edasi. Kõik need mõtted on normaalsed ning tuleks enda jaoks läbi mõelda.

Tõusud ja langused

Inimsuhted on keerulised, kuid abielus olles õpid seda veelgi enam tundma. Mõni nädal ei salli te üksteist üldse, teine nädal olete kui vastarmunud. Eduka abielu võti on õppida nende tõusude ja langustega toime tulema.

Raha-asjad

Nii heas kui halvas, nii rikkuses kui vaesuses. Abielus olete seotud rohkem kui kunagi varem ka üksteise rahalise poolega. Sinna kuuluvad nii säästud kui laenud. Esimesel aastal saadakse parem ülevaade teie ühistest seisudest ja eesmärkidest.

«Meie»

Enam ei kasuta sa lausetes nii tihti «mina», vaid «meie». Sa ei kontrolli enam enda elu üksi, te teete otsuseid koos. Esimese aastaga harjud sellega.

Otsuste tegemine

Inimesed võivad olla otsuste tegemise protsessis väga erinevad. Mõned otsustavad kiiresti, teised analüüsivad rohkem. Kuna nüüdsest teete otsuseid koos, peate harjuma ka üksteise otsustusprotsessidega.

Õpid, kuidas vaielda viisakalt

Tülisid jätkub igasse suhtesse ja abiellu. Oluline on õppida, kuidas konfliktis käituda. Kas olete mõlemad emotsionaalsed? Õpi viisakalt tülitsema, arvestades ka teise poole iseloomu.

Žongleerimine kahe perekonna vahel

Abielus toimub perekondade poolt pidev võitlus, kus pühasid veedetakse. Arutage omavahel sobiv lahendus, mis sobib nii teile kui vanematele. Ehk kutsute perekonnad pühadeks hoopis endale külla.

Sõprade jaoks aja leidmine

Esimene abieluaasta möödub kiirelt, proovides leida sobivat tasakaalu iseenda ja teie abielu vahel. Küll aga on oluline kaasata oma ellu aeg-ajalt ka sõpru, kes teid sel teel on toetanud.

Allikas: Women´s Health

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles