Millest räägib korrast ära näonahk?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna inimene, nahk ja keha on tervik, peegeldab nahk seda, mis sinus toimub ning reedab füüsilist ilu paremini kui miski muu - sestap pole vistriku, lööbe või muu iluvea põhjus mitte niipalju nahas, kui hoopis eritus- ja seedeelundites, kirjutab ajakiri Üks.
 

Kes kaunist ja tervisest pakatavat nahka tahab, kandku neerude ja seedimise eest hoolt - joogu iga päev puhast allika-, mitte kraani- ega pudelivett, loobugu soolastest näksidest, söögu rohkem taimetoitu, kõndigu iga päev, higistagu kas sportides või saunalaval, soovitab looduskosmeetikafirma Dr. Hauschka Skin Care Inc. rajaja Susan West Kurz.

Kel nahk väga käest ära, lõpetagu ka limonaadi ja alkoholi joomine. Iga vistriku, lööbe ja kortsukesega saadab nahk sulle tegelikult abipalve, et sa teda taastumisel ja uuenemisel toetaksid.

Nahk reedab muudki. Kel laubal palju kortse, kulutab liialt energiat mitte südamega, vaid peaga mõtlemisele. Kel vistrikud, mõtleb samuti ülemäära, mis imeb seedesüsteemist jaksu ning nõrgestab sellega seedetegevust ja jääkainete väljutamist.

Paistes silmaalused räägivad neerude nõrkusest. Kotid ei tule silmade alla mitte puhta vee, vaid kohvi, limonaadi või alkoholiga liialdamisest.

Paistes või punane nina näitab, et süda on üle töötanud ning inimene rasvase toidu või alkoholiga patustanud. Tuhmid, kahvatud ja aukus põsed jutustavad kopsude vähesest hapnikusisaldusest, vistrikud aga rasva ja suhkru liigsest pruukimisest.

Alahuul peegeldab jämesoole, ülahuul peensoole tervist - kui need on paistes, on vastavas sooles elujõudu vajaka. Lõug viitab suguelunditele - kui see on muu näonahaga võrreldes tumedam, on suguelundeis vere ja rasvade seiskumine, vistrikud aga annavad sõnumi hormoonide tasakaaluhäiretest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles