Nõuanded, mis aitavad parandada katkist suhet

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Üks halvemaid tundeid maailmas on see, kui sa mõistad, et sinu suhe on katki. Sa arvanud kunagi, et see juhtub, sest alguses tundus, et see kestab igavesti. Mis on muidugi loomulik, sest alguses oleme me kõik nii armunud, et ei märka partneri juures ühtegi viga. Kõikides suhetes on tõuse ja mõõnasid, aga praegu tunned sa ennast katki ja ei tea mida teha? Aga kui sa seda artiklit loed, siis tõenäoliselt ei ole sinu silmis veel kõik kadunud. Sellisel juhul on meil sulle mõned nõuanded, mis võivad aidata teie suhte jälle jalule.

Tuleta meelde, mis pani sind temasse armuma

Pärast mõningat aega abielus olemist on lihtne ära unustada, mis sulle kaaslase juures meeldis. Kuidas olid asjad suhte alguses? Mis paistis enim silma? Kuidas ta lõhnas? Kus toimus teie esimene kohting? Mis pani sind arvama, et tahad selle inimesega elu lõpuni koos olla? Kirjuta nendele küsimustele vastused üles, siis püsivad need sul paremini meeles. See ülesanne võib aidata sul teie suhet hoopis värskema pilguga vaadata.

Hakake üksteist jälle kuulama

Kuulamine on tõeline kink sinu kallimale. Lihtsalt kuula teda, ilma üritamata ühtegi tema probleemi lahendada. Kuulates jõuame tihti arusaamisele ja mõistame teiste inimeste tundeid ja teguviise paremini.

Sa võid lisaks ka küsida mõned küsimused, mis näitavad kallimale, et sa oled siiralt huvitatud tema jutust. Kas sa tead oma partneri kõige sügavamaid ja tumedamaid saladusi? Kui ei, siis on hea aeg neid küsida.

Partner peab tundma ennast turvaliselt, et teie vahel saaks olla tugev vaimne side. Sa saad temas tekitada turvalise tunde nii, et kuulad teda ja kui ta ennast sulle avab, siis sa ei kritiseeri.

Ära lase kõrvalistel asjadel teie abielu vahele tulla

Me teame, et sul võivad olla lapsed, töö ja maja ning seetõttu on kerge jätta abielu veidikeseks ootele. Aga mõtle tagasi algusaega, kui teie suhe alles tekkis. Te ei suutnud ära oodata, et üksteist näha ja tahtsite kõike üksteise kohta teada.

Ühel hetkel tuli elu teie suhtele vahele ja asjad muutusid. Aga see ei peaks nii olema, tuleks planeerida oma aega nii, et saaksite nautida üksteise seltskonda ka edaspidi. Las heliseb telefon, las meilid ootavad mõnikord – leidke üksteisele aega.

Kui te päeva lõpus kodus kohtute, siis tervitage üksteist ja rääkige oma päevast. Samal ajal ärge istuge telefonis, vaid kuulake päriselt.

Lõbutsege jälle

Lõbu on see, mis hoiab teid koos.

Millal oli viimane kord, kui sa koos oma partneriga naersid? Ja me ei pea silmas seda «haha» naeru, vaid kõht kõveras naeru, mis ei tundugi ära lõppevat.

Täiskasvanud inimesed unustavad tihti ära, kui tähtis on naermine. Järgmine kord, kui viid lapsed mänguväljakule, siis jälgi neid ja sa näed, et nad naeravad väga palju ning ei võta elu liialt tõsiselt. Võta nad eeskujuks ja naudi ise ka elu veidi rohkem, see tuleb kasuks nii sinu hingele kui ka suhtele.

Muuda oma ootuseid

Sa ei ole enam see sama inimene, kes sa olid teie suhte alguses, samuti ei ole sinu partner. Inimestena me oleme paindlikud ja muutume palju.

Kui te olete pikka aega koos olnud, siis on kerge harjuda sellega, et saad partnerile kõiges toetuda. Samuti on lihtne tunda pettumust, kui partner ei ole võimeline kõike tegema. Aga pea meeles, et sa ei abiellunud superkangelasega.

Ole oma partneri vastu õrn ja lepi asjadega, mis on muutunud. See aitab muuta sinu nägemust sellest suhtest. Kui sa ei muuda oma ootuseid, siis partner tunneb, et sa üritad teda muuta. Pikas perspektiivis tekitab see ainult rahulolematust ja vimma.

Keskendu paranemisele

Sa ei saa suhtes edasi liikuda, kui sa ei ole paranenud. Seda juhtub tihti, et paarid ei saa tülist üle. Kui see juhtub, siis tüli jätkub.

Üks kõige lihtsam viis olukorda parandada on see, et tunnistatakse oma viga ja vabandatakse. Kuigi see on lihtne teoorias, siis paaride jaoks on see väga keeruline. Kokkuvõttes on selline käik abielule siiski väga kasulik.

Vabandused peavad olema alati siirad ja neid peab ka siiralt vastu võtma. Et oleks võimalik suhet parandada, peab aktsepteerima fakti, et see vajab parandamist, kirjutab yourtango.com.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles