Edukamate second-hand kaupluste käive konkureerib tavapoodide müüginumbritega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavli Kaltsukas OÜ on üks edukamaid second-hand kaupluste kette Eestis.
Paavli Kaltsukas OÜ on üks edukamaid second-hand kaupluste kette Eestis. Foto: Sander Ilvest

Taaskasutatud rõivaste müügiga tegelevatest poodidest ehk rahvakeeli kaltsukatest edukamate aastakäive ületab miljonit eurot ning kasuminumbrid küünivad kümnete tuhandete eurodeni.

Rohkem kui miljoni euro suuruse aastakäibega paistavad silma näiteks Sõbralt Sõbrale poode pidav EEKBL-Valduste OÜ ning Tallinnas Koplis tegutsev Paavli Kaltsukas OÜ, Humana käive on aga üle 18 miljoni euro, vahendab ERRi uudisteportaal.

Humana Sorteerimiskeskus OÜ peab Eestis kümnes linnas 23 poodi. Nad koguvad, impordivad, sorteerivad, müüvad ning ka ekspordivad kasutatud rõivaid, jalatseid ja pisiesemeid.

Paavli Kaltsuka asutaja ja ainuomanik on Berbel Randvee ning juuni lõpu seisuga töötas seal 45 inimest. Käibenumbrid kasvavad järjekindlalt: 2014. aastal oli nende käive üle 556 000 euro, järgnenud aastal üle 715 000 euro ning mullu küündis käibenumber juba ligi 1,18 miljoni euroni.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles