Parimad toidud, mis aitavad väsimusega võidelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kurnatus ei tee su tööpäevi lihtsamaks ega peegelpilti ilusamaks, kuid seda on kiire elutempo juures raske vältida. Kui energiast tuleb puudu, vajad abi toidust. Seda ei peaks aga ammutama kohvikannust või kommikausist.

Suhkrust ja kofeiinist saad kiire suraka, kuid enamasti järgneb sellele veelgi suurem energialangus.  Kui tahad jaksu, mis püsiks, söö toitu, mis sisaldaks liitsüsivesikuid, valke ja kiudaineid. Greatist loetleb sööke ja jooke, mis aitavad väsimusest võitu saada ja selle tekkimist ennetada.

Vesi - vedelikupuudus võibki olla su energiapuuduse peamine põhjus. See võib tekitada peavalu, segada keskendumist ja tuju ära rikkuda.

Tšiiaseemned - võikesed aga võimekad tšiiaseemned aitavad ennetada vedelikupuudust, sest imavad endasse kümme korda rohkem vett, kui nad ise kaaluvad. Selleks tuleb neid loomulikult enne söömist mingis vedelikus leotada. Lisaks sisaldavad need palju valke, kasulikke rasvu ja kiudaineid, mis annavad palju energiat.

Banaan - kui jõudu jääb väheks, söö üks banaan. Kaaliumirikas banaan annab kiiresti energiat, aga on märksa kasulikum kui energiajook.

Kinoa - vajad tõhusat kütet, söö kinoad, milles on tublisti valke, kiudaineid ja rauda.

Roheline tee - pole saladus, et roheline tee teeb tervisele mitmekülgselt head. Üks selle hüvedest on lisaenergia, teine aga paranenud keskendumisvõime.

Kaerahelbed - kaerahelbeputru ei pea sööma ainult hommikuti. Kiudainerikast kaera võid süüa ka vahepalaks, sest see aitab hästi veresuhkrutaset tasakaalus hoida.

Mandlid - häid rasvu sisaldavad mandlid annavad jõudu juurde ja mõjuvad su tervisele oluliselt paremini kui peotäis komme.

Oad - ubades on olemas kehale vajalik kuldne trio: süsivesikud, valgud ja kiudaineid. Valgud täidavad kõhtu, süsivesikud annavad energiat ja kiudained ühtlustavad veresuhkrutaset. Eriti hästi annavad energiat mustad oad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles