Isa leiutas rakenduse, mis lukustab vanemale vastamiseni lapse telefoni

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Lapsel on telefon, aga kunagi teda kätte ei saa. Tuttav tunne? Ühel isal sai mõõt täis ning leiutas telefoniäpi, mis sulgeb lapse telefoni seni, kuni laps pole vanema kõnele või sõnumitele vastanud.
 

Nick Herbert leiutas rakenduse ReplyASAP, mille ülesanne on vältida olukordi, mil laps su kontakteerumispüüdlusi ignoreerib. Äpp võtab lapse telefoni üle, lukustades ekraani ja vallandades alarmi, muutes lapsel võimatuks sind eirata. Lisaks näitab rakendus vanemale, mil võsuke on tema saadetud sõnumit näinud, kirjutab Woman´s Day.

Idee tekkis mehel sellest, et kuigi pojal on telefon, ei saa teda kunagi kätte. «Ta kas mängib või on unustanud koolist telefoni hääletule. Ma ei suutnud välja mõelda lahendust, kuidas minu kõne murraks hääletut režiimi või mis iganes äppi laps parasjagu kasutab.»

Isa sõnul võttis laps selle idee üllatavalt hästi vastu: «Ta saab hoida telefoni hääletul teades, et kui midagi olulist, saan ta endiselt kätte.»

Hetkel on ReplyASAP saadaval Android süsteemidele USAs, kuid Nick plaanib rakenduse kättesaadavaks teha peagi ka iOS kasutajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles