Retseptisoovitus: pisikesed maasikapavlovad

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Paljudes retseptides pannakse Pavlova põhja sisse lisaks suhkrule ja munavalgetele lõpus veel ka pisut äädikat ning tärklist, et sisu eriti vahukommine ja pehme jääks. Tegelikult piisab kenasti ka ainult munavalgest, suhkrust ja sutsust soolast, õpetab toidublogija Kadri Raig

Põhi

  • 6 suurt munavalget (palun vabalt peetud kanadelt)
  • 300 g suhkrut
  • Näpuotsaga soola

Kreem

  • 400 g maitsestamata lahjemat kreeka jogurtit (nt Alma oma on hea)
  • 400 g vahukoort
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • Serveerimiseks ohtralt maasikaid

Juhtnöörid

Eelsoojenda ahi 140 kraadini. Pane munavalged täiesti puhtasse kaussi ning vahusta soolaga kuni vannivahu laadse tekstuuri saamiseni. Seejärel lisa suhkur kolmes osas iga lisamise vahel umbes kaks minutit vahustades. Vahusta munavalgeid seni, kuni sõrmede vahel ei ole suhkruterasid enam tunda.

Tõsta saadud munavalgemass väikeste tupsukestena käsitsi või siis hoolikalt pritskotiga nii, et ääred on kõrgemad ja keskel auguke, kuhu saab pärast rohkem kreemi panna.

Küpseta väikseid koogikesi ahjus umbes tund aega. See oleneb muidugi ahjust ja koogikeste suurusest ka, kui koogid on pealt krõbedad, aga veel värvi muutnud pole ja tulevad pisut jahtunult küpsetuspaberi küljest kenasti lahti, siis on asi õige - eks katsetamisega saad oma ahju hingeeluga paremini tuttavaks.

Pärast valmimist ava ahjuuks ning lase koogikestel ahjus jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta koor ning sega kokku jogurti ja vahtrasiirupiga.

Vahetult enne serveerimist kuhja koogikeste keskele kreemi ning sinna peale nii palju maasikaid, kui vähegi mahub!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles