Puust ja punaseks: kuidas süüa sushit õigesti?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii pole korrektne viis seda tüüpi sushit hoida
Nii pole korrektne viis seda tüüpi sushit hoida Foto: Vida Press

Oled sa kunagi mõelnud, et äkki on sushi söömiseks parem, õigem viis? Jah, on küll!

Restoraniomanik Naomichi Yasuda selgitab selles videos, kuidas peaks tegelikult sushit sööma.

Sushi olulisim koostisosa pole mitte kala, vaid hoopis riis. Kõigepealt serveeritakse sojakaste, siis marineeritud ingver ja wasabi. Sageli usutakse, et wasabi on sama, mis mädarõigas, kuid teadupoolest pole mädarõigas ju roheline.

Suhsit sööma asudes on oluline tähele panna, et ingver ei puutuks kokku sojakastmega, ingverit tuleb süüa eraldi. Võta sõrmedega sushirull, kasta üks riisine ots sojakastmesse ja aseta siis sushi suhu. Seejärel võta sõrmedega ingverit, mis aitab muuhulgas ka maitsepaletti puhastada.

Tükitüüpi sushit süües tuleb appi võtta pulgad ning keerata sushi küljele ning kasta kalapool ees sojakastmesse, seejärel lase hea maitsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles