Uuring: liigne optimistlikkus ei ole hea

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Kas sina oled üks nendest inimestest, kes mõtleb alati positiivselt ja on optimistlik kõige suhtes, mis parasjagu toimumas on? Kas sa usud, et asjad leiavad lõpuks alati sulle meelepärase lahenduse? Tuleb välja, et selline mõtteviis ei ole alati hea.

Uus uuring paljastab, et inimesed kes usuvad, et kõik laabub lõpuks hästi, omavad väiksema tõenäosusega oma elu üle tulevikus kontrolli.

Uuringu eestvedaja Todd Rogers ütles, et on olemas inimesi, kes arvavad, et neil on asjades nii õigus, et teistel ei jää lõpuks muud üle, kui seda märgata ja tunnistada. Ja kui inimesed usuvad, et neid ootab helge tulevik, siis võtavad nad väiksema tõenäosusega ette reaalseid tegusid, mis seda kindlustaks, kirjutab deccanchronicle.com.

Harvardi ülikoolis läbiviidud uuringus analüüsiti inimeste poliitilisi vaateid, uskumusi teadusesse ning meelelahutuse ja asjade ostmise eelistusi.

Uuringud paljastasid, et kui inimesed usuvad, et kõik laabub või vastasel juhul tullakse neid aitama, siis ei vaeva nad ennast mõtetega tulevikust ja võivad seetõttu olla lõpuks abitus olukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles