Uuring kinnitab: mesinädalate periood lõppeb 14 kuud pärast abiellumist

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kulub kõigest aasta ja kaks kuud, kui värskelt abiellunute vahelt kaob säde, paljastab uuring.

SWNS kirjutab, et vaid 14 kuud pärast altari ees oma vannete andmist lõpetavad paarid teineteisele regulaarselt armastuse avaldamise. Samuti selgus, et umbes samal ajal hakkavad naised vähem meiki kandma ning kodus suvaliste riietega olema.

Mehed aga raseerivad harvemini ning kipuvad sel ajal juurutama lahtise uksega vetsus käimise harjumust. Uurimistöö tarbeks vaadeldi 2000 paari.

Uuringu esindaja Nick Elsoni sõnul pole tulemused üllatavad. «Kõik teavad, et mesinädalate periood on imeline, kuid ka lähedus, mis järgneb pärast seda, on suurepärane. Kuid ma olen üllatunud, kui paljud naised taluvad, et mehed lahtise uksega vetsus asjal käivad.»

Leiti ka, et 14 kuu juures muutuvad vaidlused raha ja tulevikuplaanide üle tihedamaks ning enamik paare kinnitas, et kahe aasta möödudes on säde täiesti kadunud, samuti vähenes drastiliselt intiimsus ja lähedus. Nii mehed kui naised nõustusid, et nende partnerid näivad vähem oma isikliku hügieeni eest hoolitsevat, naised aga kurtsid, et mehed helistavad aina harvem ja jätavad vannitoa ukse lahti.

Hoolimata sellest kõigest leidsid aga paarid, et see ei tee neid õnnetuks, vaid seda võetakse suhte loomuliku arenguna. Elson aga lisab: «Ma arvan, et kõik on süüdi selles, et püüavad liiga vähe, kuid tegelikult ei võta palju vaeva, et suhtesse säde tagasi saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles