Kaheksa märki, et sinu partner on liiga kontrolliv

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piotr Marcinski / PantherMedia / Scanpix

Ütlus «armastus on pime,» vastab tõenäoliselt tõele. Kui sa oled kellessegi armunud, siis näed sa seda mida sa tahad näha ja ignoreerid neid asju tema juures, mis ehk pole nii head. Asja muudab veel keerulisemaks see, et teoorias sa peaksid aktsepteerima oma armastatut koos tema vigadega. Aga kust täpselt jookseb vigade aktsepteerimise ja ahistava käitumise talumise vahelt piir?

Mõnikord põhjendatakse partneri kontrollivat käitumist enda jaoks sellega, et ta lihtsalt armastab mind väga palju. Tegelikult ei ole suhe tervislik, kui mõni asi on liialt tasakaalust väljas. Toome teieni kaheksa märki, mis viitavad sellele, et partner on liiga kontrolliv.

Ta peab kogu aeg sinu asukohta teadma

Ta ei armasta teadmatuses olla, seetõttu nõuab ta, et teavitaksid teda pidevalt oma käimistest ja asukohast.

Ta vajab, et sa oleksid temaga pidevalt ühenduses

Võib juhtuda, et ta tunneb ennast ohustatult selle inimese poolt, kellega sa parasjagu koos oled, sest ta on nii ebakindel. Ta saab pahaseks, kui sa tema kõnedele või sõnumitele ei vasta.

Ta ütleb sulle, kui ta ei taha sind mõne inimese lähedusse

Olgu siis tegemist ekside, sõprade, pereliikmete või lihtsalt vastassoost inimestega – ta ei karda sulle teada anda, kellega suhtlemine on tema poolt aktsepteeritav ja kellega mitte. Ja kui sa julged nendega sellegi poolest suhelda, siis saab ta väga pahaseks.

Ta kontrollib sind suvalisel ajal

Pole ebatavaline saada temalt telefonikõne keset tööpäeva või õhtusööki sõpradega, isegi kui sa oled teda kõigest juba eelnevalt teavitanud.

Talle ei meeldi, kui oled ilma temata kaua väljas

Ta omandihimuline ja talle ei meeldi idee, et peab sind teistega jagama.

Ta ei anna sulle üldse privaatsust

Partner küsib sinu telefoni või arvutit, et näha kellega sa oled rääkinud ja mida te täpsemalt rääkisite.

Ta paneb sind pidevalt ultimaatumi ette

Enda tahtmise saamiseks ähvardab ta sind või tekitab süütunnet, pidevalt paneb sind valima enda ja teiste vahel.

Sa tunned ennast igal moel piiratud

Usalda oma kõhutunnet. Kui sa tunned nagu sa oleksid lõksus või sul puudub vabadus elada, siis aruta oma tundeid partneriga. Kui asjad paremaks ei lähe, siis tasuks kaaluda suhte lõpetamist, kirjutab popsugar.com.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles