85/15 reegel – asi, mis eristab edukaid fitness-inimesi jo-jo kaalulangetajatest

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

On müüt, et suurepärases vormis inimesed ei võta üldse napsu ja elavad vaid kanast, brokolist  ja pruunist riisist. Fitnessi guru Nick Tumminello paljastab ühe lihtsa saladuse, mis eristab edukaid inimesi neist, kellel dieeditamine pidevalt viltu kisub.

«On üks asi, mis ma olen avastanud – inimesed, kes on fitnessis edukad, suhtuvad toitumisse mõõdukalt,» selgitab Tumminello väljaandes LiveStrong. «See tähendab, et 85 protsenti ajast paned sa süües rõhku puuviljadele, köögiviljadele ja kõrge kvaliteediga lihale, kalale ja munadele, seejuures vältides töödeldud toitu, lihtsüsivesikuid, tahkestatud rasvu ja alkoholi.»

Trikk on selles, et ülejäänud 15 protsenti ajast võid sa võtta vabalt, kinnitab fitnessnõustaja. Asja lihtsamalt igapäeva tuues: iga seitsmes roog võib olla natuke «patune». Võti peitub, nagu paljude asjadega siin elus, mõõdukuses!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles