Raseduseaegne kehvveresus võib lapsel astmat tekitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piisav ja korralik toitumine on raseduse ajal ülioluline.
Piisav ja korralik toitumine on raseduse ajal ülioluline. Foto: SCANPIX

Teadlased leidsid, et rauavaegus rasedal naisel võib järeltulijat otseselt mõjutada ning viimasel lapseeas hingamisprobleeme tekitada.
 

Hingeldamine ja astma varases lapseeas on üha kasvamas - antud töös leidsid teadlased seose ema raseduseaegse aneemia ja lapsel tekkiva astma vahel, vahendas teadus.err.ee.

Uuriti 597 perekonda ning tehti kindlaks, et 12 protsenti emadest kannatasid lapseooteajal rauavaeguse käes - 22 protsendil selliste emade lastest esines esimese eluaasta jooksul korduvat hingeldust ja 17 protsenti põdesid kuue aasta vanuselt aktiivset astmat.

Seega on teadlaste sõnul piisav ja korralik toitumine raseduse ajal väga oluline. Raseduseaegse aneemia mõju lapse hingamiselundkonna tervisele on veelgi tugevam ja pikaajalisem siis, kui lapseootuse ajal kannatab rauavaeguse käes ise astmat põdev ema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles