Treeningu kasulik mõju: põiest silmadeni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

Trenni tegemisel on tohutult kasulikke mõjusid, millest sa ehk mõeldagi ei oska. Siin on viis olulist boonust, mis regulaarne treenimine sulle juurde annab.

Sügavam uni. Uuringute kohaselt on regulaarne trenn meditatsiooni eest ning aitab jääda kiiremini magama, magada kauem ning parandab ka une kvaliteeti. Teadlased pole kindlad miks see nii on, kuid ilmselt aitab regulaarne treenimine reguleerida kehal temperatuuri, südametööd, ärevust ja paljusid teisi faktoreid. 

Vähem haiguseid. Arvukalt uurimusi on näidanud, et inimesed, kes teevad trenni, on vähem vastuvõtlikud haigustele. Küll aga võib mõju liiga intensiivset trenni tehes olla hoopis vastupidine: kõrgem stressitase nõrgestab immuunsüsteemi. 

Tervemad silmad. Oled mitu korda nädalas trennisaalis? Sel juhul on sul väiksem risk silmakae tekkeks, lausa 42 protsenti väiksem kui mitte-treenijatel. 

Parem kuulmine. Treenimine aitab võidelda kuulmise kahjustumise vastu. Selgitus on lihtne: treenimine parandab verevarustust, mis omakorda aitab parandada tööd sisekõrva osas, mis vastutab heli edastamise eest ajju. 

Paremad tualetiharjumused. Kui hüppamine või jooksmine võib põhjustada naistel uriinipidamatust, siis mõõdukad treeningud aitavad põiel end hoopis «tugevamaks treenida». 

Allikas: CNN

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles