Kuus levinud müüti lahutuse kohta

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Abielulahutus võib olla väga kole, aga see võib mööduda ka rahulikult. Tihti on hirmul suured silmad ning filmidest või tuttavatelt kuuldud kuulujutud lahutuse kohta osutuvad hoopis valeks. Siin on kõige levinumad lahutusega seotud müüdid.

Lahutus lõppeb alati kohtus.

Paljud inimesed arvavad, et abielulahutus lõppeb alati pikas, väsitavas ja kallis kohtus. Tihti leiavad osapooled tegelikkuses ise lahenduse. Seda eriti Eestis, kus kohtus käimine pole eriti lihtne otsus.

Mu partner pole eluasemelaenul kirjas. Tal pole majale õigust.

Tegelikkuses pole sel vahet. Kogu abielu jooksul soetatud vara kuulub mõlemale osapoolele võrdselt (kui pole sätestatud teisiti).

Mu abikaasa kolis kodust välja, seega ta loobus sellest vabatahtlikult.

Ei ole nii, see on siiski mõlema ühine vara.

Ma kolisin kodust välja, seega ei pea ma eluasemelaenu maksma.

Eluase jääb jagatud varaks, mistõttu on ka kohustused jagatud võrdselt.

Kuna olen mees, saan lapsi näha vaid nädalavahetuseti.

Tihti mehed nõustuvad selle variandiga, kuna arvavad, et nii peabki olema. Tegelikult on see läbirääkimiste küsimus ning ühte kindlat korraldust ette kirjutatud kuskil pole.

Oleme vabaabielus, seega on meil kõik samad õigused, mis abielu puhulgi

Kahjuks vabaabielu ei tähenda midagi. Sama hästi võiksid oma kaaslast kutsuda tüdruksõbraks/poiss-sõbraks. Seadus ei tee sel mingit vahet ega anna nn vabaabielus inimestele õigusi juurde.

Allikas: HuffPost

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles