Kuus veini, mida sa ei peaks jooma (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Veini valimine võib olla väga frustreeriv, olgu see siis peo jaoks või restoranis toidu kõrvale. Valikuid on palju ja hinnadki kõiguvad seinast seina.

Mashable uuris ekspertidelt, milliseid veine tuleks vältida.

Veinid, mis saavad 100 punkti

Erinevad punktisüsteemid on küll toredad, kuid veinid, mille kohta kõik ütlevad, et see on täiuslik, on tõenäoliselt hoopis läbikukkuja. Enamik neist veinidest on valmistatud nii, et nad maitseks koheselt täiuslikult, kuid mõne aja möödudes maitse laguneb.

«Sauvignon Blanc»

Paljude jaoks on see esmane valik valgeks veiniks, kuid veinikriitikud ütlevad, et see viinamari on igav, sellest ei saa kompleksset ja põneva maitsega veini. Jah, see sobib paljude roogadega, kuid seda just seetõttu, et tal puudub heale veinile omane keerukus.

Austraalia «Shiraz»

GQ andmetel olla tegu maailma kõige ülehaibituma veiniga – see on ebahuvitav, sageli liiga tammene ning kibe, kuna sisaldab rohkem alkoholi. Proovi selle asemel parem «Syrah’d».

Tšiili «Cabernet»

On palju «Cabernet’sid», mida sa võiksid juua, kuid Tšiili oma on üks nendest, mis on samuti üks maailma ülehinnatumaid. Enamasti valmistavad nad sulle pettumuse ja pole oma raha väärt. Eelista selle asemel mõnda 10eurost vana maailma veini.

Veinid, mida sa ei saa endale lubada

Sa ei peaks muretsema sellepärast, et kui tellid kallima veini, avaldad sommeljeele kuidagi muljet. On oluline teada, et kallim vein ei tähenda seda, et sa seda rohkem naudiksid. Sommeljee oskab leida veini, mis sobitub su rahakotiga ja mille ostmist sa ei kahetse – see ongi nende töö. Keskendu rohkem sellele, mida sa tahaksid juua, kui et sajaseid luhvtitada. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles