Kuidas valmistada last ette uueks kooliaastaks?

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LightField Studios / Panthermedia / Scanpix

Poed on juba täis koolikraami ning tuletavad lastele meelde, et varsti on taas aeg sammud kooli poole sättida. Kuidas valmistada last ette uueks kooliaastaks?

1. Korrastage lapse riidekapp

Riided, millest laps on välja kasvanud, andke ära. Sättige koos riidekapp korda, et lapsel tekiks huvi sealse sisu vastu. Sel viisil on lapsel lihtsam endale kooli saabudes riideid leida ning kooli minek on valutum.

2. Ostelge koos

Koolitarbeid ostes on lapsel võimalik valida endale meelepärased vahendid, mis tekitavad pisut juba ootust, et neid kasutama hakata. Uued asjad tekitavad lastes alati elevust ning see teeb kooliaasta alguse palju meeldivamaks.

3. Harjutage hommikurutiini

Nädal enne kooli algust harjutage varem ärkamist, et režiim kätte saada. Nii on lapsel väiksem segadus, kui 1. septembril järsku tunduvalt varem peab ärkama.

4. Pange laps kirja koolivälistesse tegevustesse

Trennid, hobid, huviringid. Ükskõik, mis on teie valik, see hoiab lapse peale kooli tegevuses ning pakub midagi põnevat.

5. Pakkige kooliasjad kokku eelmisel õhtul

Eelneval õhtul koolikoti kokku pakkimine aitab vältida asjade unustamist ning hommikust kiirustamist.

Allikas: Woman's Day

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles