Lugeja küsib: kas internetist tasub kontaktläätsi tellida?

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontaktläätsede kandmist alustades tuleb pöörduda esmalt spetsialisti poole.
Kontaktläätsede kandmist alustades tuleb pöörduda esmalt spetsialisti poole. Illustratsioon: Design Pics/ PantherMedia/ Scanpix

«Olen prillikandja ja tean oma mõlema silma miinust. Kui tahaksin vahel läätsi kanda, siis kas võin neid ise internetipoest tellida? Või pean selleks eraldi silmaarsti juurde minema,» küsib lugeja.

Vastab silmaarst Jaan Reimand: 

Silmaarst Jaan Reimand / Jaan Reimandi silmakabinet
Silmaarst Jaan Reimand / Jaan Reimandi silmakabinet Illustratsioon: Silmakabinet.eu

Kontaktläätsed erinevad oma kumeruse, diameetri ja tugevuse poolest. Sellepärast peaks esmakordselt määrama sobiva läätse kindlasti silmaarst või mõni muu kvalifitseeritud spetsialist – näiteks optometrist. 

Kui läätsed on aga juba määratud ja vastavad parameetrid teada, siis on läätsede kordustellimine internetist lihtsalt üks võimalustest, kuidas neid endale soetada. 

Tähele tuleks panna aga seda, et korduvalt võib internetist tellida ainult seda sama toodet, mis on inimesele spetsialisti poolt määratud. Teise firma või tootesarja läätsede tellimine on riskantne, sest kui lääts istub kehvasti, võib see pikemas plaanis mõjutada nägemist. 

Internetipoest läätsede tellimine on praegusel ajal tavaline, sest internetipoed suudavad pakkuda soodsamat hinda. Siiski tuleks enne läätsede vahetamist konsulteerida alati vastava spetsialistiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles