Kuidas saada aru, et mees on abieluks valmis?

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Scanpix

Kolmekümnendates on kohtamas käimine hoopis midagi muud, kui see oli kahekümnendates. Seisad silmitsi uute tõdede ja ohumärkidega. Nooremana oli mees sinu jaoks tõenäoline abielumaterjal juba puhtalt siis, kui ta oli vanem. Aga kui sa saad ise ka vanemaks, siis see filter enam ei tööta. Kolmekümnendates mõistad, et vanus ei ole mingi näitaja selle osas, mis puutub valmidusse abielluda.

Aga tõsi on see, et kolmekümnendates ja neljakümnendates meeste elu on rohkem välja kujunenud. Neil on vaja vähem ennast tõestada, neil on abielus ja lastega sõbrad, karjäär ja võib-olla isegi oma kodu ning mõned hallid juuksed. Tundub, nagu nad on valmis paikseks jääma. Aga võib-olla sulle ainult tundub nii, sest ka paljud vanemad mehed ei ole veel valmis abieluks või pereks.  

Et teada saada, tasub tuhnida natukene sügavamalt tema minevikus, seal võib peidus olla mõni päris hea märk. Me tegime osa tööd teie eest ära ja küsisime 30+ vallalistelt meestelt, mida peaksid naised vaatama, et tunda ära abieluks valmis meest.

Heida pilk tema eelmistele suhetele

«See ei ole teema, mida tõstatada kohe esimesel kohtingul, aga eelmised suhted ja arvamus abiellumise kohta võiks jutuks tulla parem varem kui hiljem,» ütleb Jack.

«Saa teada, kas tal on minevikus olnud tõsist suhet ja kas ta mõtles selles suhtes olles ka abielule. Ma arvan, et tüdrukul on õigus küsida, miks eelmisest suhtest asja ei saanud,» räägib Shane. Vastus sellele küsimusele võib anda hea vihje, kui tõsiselt ta asju võtab. Kui mees ei ole eelnevates suhetes abielule avatud olnud, siis on vähetõenäoline, et ta uues suhtes järsku muutunud on.

Kas ta on teinud enda kallal tööd pärast eelmist tüdruksõpra?

Ära lõpeta vestlust ära pärast eelnevate suhete olemasolust teadlikuks saamist. Meeste sõnul on väga tähtis saada teada, miks tegelikult suhtest asja ei saanud. Või veel olulisem: miks see ei jõudnud abieluni. Kui mees väidab, et ta tahab abielluda ja on käinud paljude naistega, aga pole kunagi võtnud vaevaks välja selgitada ja mõista, miks ta ei ole jõudnud täieliku pühendumiseni, siis see on suur ohumärk.

«Küsi kutilt, kellega kohtamas käid, otse, millist tööd ta on endaga pärast viimast lahkuminekut teinud,» soovitab Isaac. «Ta võib küll öelda, et otsib suhet, mis jõuab abieluni, aga rohkem selgust saad sa siis, kui küsid, mis läks eelnevas suhtes valesti. Ja mis on temas nüüd muutunud, mis paneb teda arvama, et selles suhtes lähevad asjad teisti?»

Kas tal on abielust küps nägemus?

Shane ütleb, et väga oluline on see, et mees demonstreeriks oma avatust abielule. Chris lisab, et erinevus mehe vahel, kes on päriselt valmis abieluks, ja mehe, kes ainult väidab end olevat, on küps arusaam sellest, mida abielu üldse tähendab.

Mees, kes teeb seoses abieluga ketti panemise ja puuris hoidmise nalju, ei ole suure tõenäosusega valmis pühenduma ega taha abielluda. Aga selline mees, kes näeb abielu kui võimalust kasvada ja muuta suhe veel tugevamaks, on selleks valmis.

Paljud mehed tegelikult tahaksid pühenduda, aga nad lihtsalt ei tea, mida pühendumine tegelikult tähendab. Neile tundub, et see on nende vabaduse piiramine. Abielu tähendab küll seda, et sa pead arvestama veel kellegagi peale iseenda, aga tegelikult on abielu teatud mõttes isegi väga vabastav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles