Viis internetis levivat ilunippi, mida sa kunagi proovima ei peaks

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Igor Skripnichenko / PantherMedia / Scanpix

Millal sa viimati kohtasid inimest, kelle elu muutus totaalselt tänu Instagramis nähtud trikile? Me pakume julgelt, et sa polegi kohanud. Mis on tegelikult üsna üllatav, arvestades seda, et pidevalt levib seal tuhandeid erinevaid ilunippe ja trikke. Paraku ei ole nende nippide levitajatel enamasti mingisugust meditsiinilist tausta ja seetõttu on need mõnikord sinu tervisele lausa ohtlikud. 

Nipp: kasuta hambaniiti, et vabaneda mustpeadest

 

A post shared by Sukhi Mann (@sukhimann_) on

Tõde: Mündi maitselise hambaniidiga nina kraapimine ja sellel libistamine ei ole maagiline võti mustpeadest vabanemiseks. Ilmselgelt eemaldab see kerge õlikihi ja surnud naharakud, aga sellega saab hakkama ka iga näopuhastaja. Selline tegevus võib ninal olevatel veresoontes hoopis verejooksu tekitada.

Nipp: deodoranti võib kasutada näonaha matistajana

 

A post shared by Shabnam H. Khawja (@s_hossine) on

Tõde: Kõlab loogiliselt, eks? Deodorant hoiab sinu kaenlaalused kuiva ja matina, seega idee poolest peaks see toimima ka sinu näos, või mis? Aga tegemist ei ole sinu kaenlaalusega, vaid näoga! Deodorant sisaldab alumiinium soolasid ja tugevaid lõhnaaineid, mis võivad näonahka tõsiselt ärritada. Kui sul on probleeme rasuse nahaga, siis selle jaoks kasuta spetsiaalseid rasu imavaid pabereid.

Nipp: kata ohatis küünelakiga

 

A post shared by A R Z O (@oliveskinbeauty) on

Tõde: Jah, videos näeb see väga veenev välja, sest kõik ohatist omanud naised teavad, et seda on väga keeruline varjata. Aga ära tee seda, sest küünelakk on üks enamlevinud allergeene, millega me kokku võime puutuda. Ohatis ei ole meeldiv, aga ohatis koos allergilise reaktsiooniga on veel halvem.

Nipp: wasabi kasutamine punni ravimiseks

 

A post shared by Farah D (@farahdhukai) on

Tõde: Me kõik oleme huvitatud naturaalsest akneravist, aga tasuks jääda näiteks teepuuõli juurde, mitte minna oma lõunasöögi kallale. Wasabil puudub igasugune põletikuvastane toime. Wasabi võib lausa põletada sinu nahka, seetõttu pane seda edaspidi ainult oma suhu, mitte näkku.

Nipp: kaenlaaluste valgendamine sidruni ja soodaga

 

A post shared by A R Z O (@oliveskinbeauty) on

Tõde: Õnnitlused, leidsid vahendid, et põletada oma nahka. Niimoodi nahka hõõrudes ei pruugi tulla mitte ainult mikrohaavad ja ärritus, vaid sidruni ja sooda kooslus võib su nahale tekitada lausa põletushaavad. Aga muidugi, kui sa oma naha ära põletad, siis tõenäoliselt saad lahti ka soovimatust värvimuutusest. 

Allikas: elleuk.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles