Õpime etiketti: üheksa asja, mida mitte kunagi kuninganna juuresolekul teha

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna abikaasa Philipi viimane avalik esinemine
Kuninganna abikaasa Philipi viimane avalik esinemine Foto: PA Wire/PA Images / Scanpix

Enamik meist ei kohtu muidugi kunagi kuningliku perega, kuid ehk on huvitav teada, millised on suurimad etiketifopaad, millest sellisel puhul igal juhul hoiduda tuleks.

1. Ei mingit katsumist. Kuninganna külastajad peavad ootama, kuni Tema Majesteet ise oma käe ulatab. See tähendab ka, et ei mingeid kallistusi ega musisid, hoiatab AOL.

2. Ära unusta seista. Tõuse püsti! Kõik peavad tõusma, kui kuninganna ruumi siseneb, et kuningannat tervitada, ja võivad istuda alles siis, kui temagi istub.

3. Ja ära niisama seisa. Kui sa oled britt, pead sa kummardama või kniksu tegema, teised rahvused võivad lihtsalt kätt suruda.

4. Pöördu korrektselt. Kuninganna poole tuleb pöörduda õigesti – kõige pealt Teie Majesteet (Your Majesty), pärastpoole piisab, kui viitad talle sõnaga ma’am.

5. Ära tule tühjade kätega. Alati peab kaasas olema kingitus, see käib kuninglike kohtumiste juurde. Ja muidugi peab kingitus olema kohane.

6. Ära ole igapäevane. Kui paika on pandud dresscode, tuleb seda järgida ning kunagi ei tohi kanda plätusid ja paljastavat riietust.

7. Ära söö enne kuningannat. Aga kui ta võtab oma viimase suutäie, tähendab see, et ka sina oled lõpetanud.

8. Ei mingit luristamist. Ja lisaks: ära hoia käes korraga teetassi ja alustaldrikut, vaid ainult teetassi.

9. Ja see on vaid oletus, kuid ilmselt ta ei taha sinuga selfit teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles