Kuidas hoida seks erutavana, kui te püüate last saada?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Kindlasti on see aeg teie elus väga põnev ja ärev, kuid kui te püüate last saada, võib seks muutuda väsitavaks ja igavakski, eriti siis, kui teil on raskusi rasestumisega. Seks on aga suhte fundamentaalne osa ning selle eesmärgiks pole ainult rasestumine.

Seega on väga oluline hoida kireleeki lõõmamas ka siis, kui te püüate luua uut elu. Female First annab nõu, kuidas teha nii, et seks ei tunduks tüütu kohustusena.

Ära võta seda kui kohustust

See võib juhtuda iga paariga, kes püüab rasestuda. Mõnikord võib rasestumine aega võtta aastaid. Käsu peale seksimine võtab ära spontaansuse ja romantika. Püüdke olla spontaansed!

Pea meeles, et seks on erinev

Naised sageli tunnevad, et ei suuda nautida «tavalist» seksi tsükli lõpus, kui on teada, et positiivset tulemust ei tule. See tekitab suhtes pingeid, mis omakorda viib seksi vähenemiseni ja vähem seksi tähendab muidugi veelgi suuremat võimalust mitte rasestuda. Mehed tunnevad aga, et nad peavad suutma «esineda», siis kui neilt seda nõutakse.

Hoia romantika elus

Kui sa tead oma viljakaid päevi ette, siis saab see olla sulle toeks, et planeerida kallimaga midagi romantilist. Olgu selleks eriline õhtusöök või lihtsalt koos aja veetmine – nautige teineteist!

Võta viljakas periood arvesse

Paljunemise seisukohast pole üldse mõtet seksida, kui ovulutsioon on toimunud, kuid selleks, et teie paarisuhe õilmitseks, püüdke seksida ka mõnu pärast mitteviljakatel päevadel.

Mõtle orgasmile

Kuigi pole tõendeid, et rasestumine toimuks kindlamalt, kui ka naine orgasmi saab, ära siiski seda unusta!

Pea meeles, et iga paar on erinev

Kõik saavad beebitegemisstressiga hakkama erinevalt. Mõned mehed tahavad olla kursis naise tsükliga, teised aga eelistavad mitte teada, et nad ei tunneks survet «nõudmise peale esineda». Keegi ei tea teist endist paremini, kuidas teile kõige paremini sobib. Leidke oma lahendus!

Eduvõimalus

Uuringud on näidanud, et kõrgem edušanss on paaridel, kes seksivad iga paari päeva tagant, kuid mitte iga paar ei suuda sellist tihedust hoida. Kõige olulisem on leida muster, mis sobib teile paarina kõige paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles