Seitse napsi, mis teevad kõige kiiremini paksuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoberfest.
Oktoberfest. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Soovides kaalust alla võtta või kaalu hoida, ei ole mõtet enda pingutusi nädalavahetusel alkoholiga liialdades saboteerida. Kõigest paar jooki võivad tekitada nii suurt söögiisu, et kõik varem seatud eesmärgid lähevad meelest. Peale selle tuleb arvestada, et paljud alkohoolsed joogid on juba ise väga kaloririkkad.

Selleks, et saaksid oma pidutsemise tagajärgedel paremini silma peal hoida, loetleb Fitnea alkohoolseid jooke, mis on teistest kõige kaloririkkamad.

Õlu. Ei saa salata, et paljude lemmikjook on väga kaloririkas ja ühes tavalises õlles on oma 150-250 kilokalorit ning umbes 7 g süsivesikuid. Ära lase end lollitada siltides «light» ja «hele», mis võivad jätta mulje, et seda saab juua rohkem. Isegi kui ühes lahjemas õlles on 100 kilokalorit, on seda juba väga palju.

Vein ja šampus. Pokaalis veinis on umbes 80 kilokalorit, mullitavas magusas vahuveinis on aga juba kuskil 90 kilokalorit. Klaasike veini toidu kõrvale kurja ei tee, kuid seda ei maksa ka endale igapäevaseks harjumuseks kujundada.

Viin. Pitsis viinas on umbkaudu 60 kilokalorit. See on väga suur kogus, eriti kuna sa jood selle ära vaid sekunditega. Kalorikogus suureneb veelgi, kui segad viina suhkrurikka mahla või limonaadiga. Poes on müügil ka valmissegatud värvilised ja magusad viinakokteilid, mis naistele väga maitsevad - ühes sellises joogis on umbes 125 kilokalorit.

Viski. Viskis on üldiselt umbes sama palju kaloreid kui viinas, kuid nende jookide suur erinevus seisneb tarbimisharjumuses. Kui viina juuakse väga kiiresti, siis viskit nauditakse aeglaselt. Viimasel ajal on aga hakanud levima ka viskikokteilid, mis kaalulangetajale küll ei sobi.

Liköörid. 25 ml 40-protsendilises likööris võib olla kuskil 70-90 kilokalorit. Mida lahjem liköör, seda suurem on lootus, et see on ka kalorite poolest kergem.

Siider. Kedagi ei üllata, et siia nimekirja on lisatud siider, mis sisaldab palju süsivesikuid ja on väga kaloririkas. Täpsemalt sõltub joogist aj selle valmistusviisist, kuid ühes pooleliitrises pudelis võib olla umbes 180-230 kilokalorit. Sa ei sööks ju dieedil olles kausitäit küpsiseid ära? Kolm siidrit teeb juba sama välja.

Džinn ja toonik. Klassikaline jook, milles on kahjuks ka palju kaloreid. Kui segus on umbes 35 ml džinni, on ühes klaasis umbes 120 kilokalorit. Seda saab vähendada, kui kasutad mõnd lahjemat toonikud, kuid olgem ausad - ega see palju ei päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles