Tšilli, šokolaad ja rabarberilehed: ideid, kuidas serveerida trendikaid suvekokteile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marek Metslaid

Restorani Tabac ja kokteilistuudio Dissident peabaarmeni Sander Mägi sõnul on kokteilide serveerimisest saanud vähemalt sama oluline oskus nagu koostisosade kokkusobitamine.

«Seda võib võrrelda restoranis gurmeeroa serveerimisega – nii joogi välimus kui ka lõhn peaksid juba eelnevalt elamuse pakkuma ning isu tekitama,» selgitab Mägi ning annab soovitusi, kuidas selliseid jooke kodus ise teha. 

Ole loominguline! Kasuta kokteilide serveerimisel ootamatuid anumaid – näiteks kookospähkli koort, õõnestatud ananassi- või arbuusipoolikuid. Tsitruseliste lisamisel võid kasutada ka nende koort ning tõelise wow-efekti annab joogile mõni kodumaine nüanss – näiteks rabarberileht.

Foto: Marek Metslaid

Alkoholivaba kokteil võib asendada isegi magustoitu! Selles kokteilis kasutasin naturaalsest limonaadi, millele lisasin külmutatud jõhvikaid ja tüümianioksi. Pirni- ning tumeda šokolaadi tükid lisavad aga maitsekombinatsioonile sügavust ja iseloomu.

Suvisel ajal oleks patt kokteilidest marjad välja jätta. Kombineeri magusaid ja hapukaid marju ning lisa tugevaid ürte nagu rosmariin või tüümian.

Foto: Marek Metslaid

Kaneel on ühtaegu magus, mõrkjas ja lapsepõlvest tuttava aroomiga ning sobib seetõttu hästi kokteiliklaasi kaunistamiseks – tee klaas lihtsalt väljastpoolt enne märjaks ning raputa kaneeli peale. Maitse poolest sobib kaneel värskete spritserite ja õunamaitseliste jookidega. Kel soovi, võib joogile ka ise uut nüanssi anda lisades sellele näiteks tähtaniisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles